Стъпка 3: Отрязване на летвите и сглобяване на седалката

Последна редакция на 04/05/2024 от Адриана

За улеснение е препоръчително да използвате електрически трион при рязането на летвите, от които ще направите седалка. Използвайки размера, който взехте в предишната стъпка, отрежете по 4 летви за всяка от страните на шестоъгълника. Обърнете внимание, че краищата на дъските не трябва да са равни, а под ъгъл от 30 градуса.

След като отрязахте летвите, дойде ред да ги сглобите. Подредете ги в желаната форма върху гладка повърхност с разстояние от 6 мм помежду им. Започвайки от най-вътрешната част на седалката, коригирайте и нагласете фугите, така че дъските да си паснат една с друга.

Продължи към основа на пейката

 

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Седалка на градинска пейка

Независимо дали някога сте сглобявали пейка или не, сте наясно, че трябва да се обърне специално внимание на седалката. Тя трябва да бъде не само естетически издържана и в синхрон с обкръжаващия я екстериор, но и да бъде достатъчно удобна, дори и когато е използвана часове наред. Това е постижимо, когато при изработката ѝ се заложи на подходящи, качествени материали, а с изработката ѝ е се заеме опитен специалист. Ако все пак сте от ентусиастите, които обичат да предизвикват себе си, вероятно идеята да си направите сами градинска пейка около дърво, ще спечели симпатиите ви. Подобна градинска мебел предполага повече познания, в това число и математически, но пък ако имате дори базови умения и следвате инструкциите в поредицата ни от няколко публикации, накрая можете да се поздравите с чудесна придобивка за градината. На двете снимки, които съставляват колажа, представен на вашето внимание тук, имаме възможността да видим част от процеса на сглобяване на седалката. След като са направени необходимите измервания, е дошъл моментът да се изрежат летвите. Това е най-добре да се направи с помощта на дървен трион, както е показано на лявата снимка, за да бъде изрязването максимално точно. Вече отрязаните летви се оформят като шестоъгълник, което пък е демонстрирано на снимката вдясно.