Превърнете скучните бели чинии в истинско произведение на изкуството

Последна редакция на 12/05/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 814 пъти

Богато украсените сервизи за хранене често са скъпи или силно се различават от нюансите, които ще паснат на обзавеждането в кухнята, затова сме по-склонни да заложим на класиката с обикновени чинии от стъкло или порцелан. Съществува обаче начин бързо и без усилия да декорирате сервизите у дома, така че те да се превърнат в елемент, допълващ визията на покривката, салфетките или приборите за хранене. Как?

Просто използвайте нетоксична спрей боя, с която да придадете изцяло нов цвят на обикновените бели или прозрачни чинии.

  • И докато за основата на чинията можете да използавте различни смели нюанси на розовото, синьото или зеленото, то ръбовете на съда ще заблестят като приложите тънък слой златиста боя с помощта на фина четка.
  • Бъдете креативни и създайте впечатляващи фигури и орнаменти с помощта на различни цветове боя.
  • Накрая оставете да изсъхне напълно и очаровайте гостите си с тази невероятна декорация!

Вижте още: Как да осигурим най-добрата грижа за своите палми

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко 5 интригуващи начина да освежите облика на скучните предмети у дома

Сервизите за хранене са неделима част от оборудването на всяка кухня, затова е важно да бъдат красиви, здрави и практични. По-богато изрисуваните и декорирани комплекти от чинии и чаши обаче често изискват и по-голяма инвестиция, което принуждава домакинствата да заложат на класически изчистени съдове в семпли нюанси. От гледна точка на материалите очаквано в тази сфера доминират порцеланът и стъклото, които се отличават с невероятна лекота и дълготрайност. Можем ли обаче сами да украсим тези съдове, така че те да се превърнат в основен декоративен елемент в нашата кухня или трапезария? Разбира се. Необходими са само известна доза търпение и сръчност и без усилия можете сами да придадете нови впечатляващи нюанси на обикновените стъклени или порцеланови чинии. За целта използвайте нетоксична спрей боя в различни цветове, така че да вдъхнете настроение на скучните бели чинии. При необходимост нанесете няколко слоя спрей боя, така че цветовете да станат достатъчно наситени. Като допълнителен декоративен елемент можете да включите и малко златиста боя, която да нанесете само по ръбовете на всяка чиния или чаша. Друга интересна идея е да създадете ефектни преливащи нюанси, като за целта трябва да нанасяте спрей боята по-бавно и постепенно, така че да се получи възможно по-плавно преливане.