Преобладаващи стилове

Последна редакция на 09/05/2024 от Люси Любомирова

Минималистичният стил е доста често срещан в съвременните жилища, така че и нашият кафе кът би следвало да бъде в същия стил. В този стил кафе станцията може да представлява рафт или лаконична маса от естествено дърво, което ще придаде на зоната топлина и търсената простота на стила. Може да заложите на тъмно дърво, ако интериора е решен в светли тонове. Контраста ще добави акцент и ще открои допълнително този специален кът. 

Тъй като това е минималистично пространство, не бива да добавяме твърде много аксесоари. Достатъчно е да се фокусираме върху модерна кафемашина и чаши с базова форма и в неутрални тонове като бяло. 

Ако обаче имате винтидж маса, ретро бюфет или друга подходяща старинна мебел, можете да я използвате, за да направите впечатляващ ъгъл за кафе във винтидж стил. Доста често виждаме такива в проекти на интериорни дизайнери. Винтидж стила ще придаде на зоната собствена индивидуалност, а това ще привлече вниманието на всеки, особено ако този стил се вписва хармонично в интериора.  

Маса, която наподобява конзола и не е много широка, е идеална за тази цел, особено ако разполага с чекмеджета или рафтове. Такава мебел е много практична и имат характер, освен това е перфектна за кафе зоната, тъй като ще можем да съхраняваме всичко от което се нуждаем. Кафе кътът в този стил ще изглежда страхотно, ако добавим винтидж елементи като ретро чаши за кафе или старинна кафемашина. 

Свързано:

Снимки и идеи за архитектура и дизайн Кафе кът у дома - как да го направим?