Имат ли значение качеството и финишът на боята?

Последна редакция на 02/06/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 368 пъти

 

Според експерти, що се отнася до интериора на която и да е стая, финишът на дадена повърхност е също толкова важен, колкото и цвета. И колкото по-лъскава е боята, толкова по-лесно ще бъде да се поддържа чиста. Това обаче не означава, че трябва да избирате гланцово покритие  за всяко пространство от дома.

  • В банята заложете на полу-гланц, който да издържа на топлина и влага.

  • Матовата боя е чудесна за прикриване на несъвършенства по гипсокартонени стени. Но пък не се почиства особено лесно. Затова ви съветваме матов финиш да изберете за тавани или части от дома, които не се използват особено често.

  • Мекият гланц е подходящ за всекидневни и трапезарии. Този финиш отразява светлината и дава повече визуален простор.

  • Гланцът и полу-гланцът са най-издръжливи. Именно затова са идеални облицовки за врати и кухненски шкафове. 

Качеството на боята също е от значение. Закупуването на по-качествена боя е добра инвестиция в дългосрочен план – не само заради по-добрата си издръжливост, но и заради по-лесните поддръжка и почистване.

Качественото изпълнение на ремонта у дома е не по-малко важно. Ако имате нужда от помощ за реализиране на вашите интериорни мечти, винаги може да се допитате до доказаните професионалисти, регистрирани при нас. Може да направите безплатна заявка за проект още сега. В отговор ще получите няколко оферти, които имате възможността да сравните и да изберете най-подходящата.

Свързано:

Снимки и идеи за архитектура и дизайн Искате по-чист дом? Просто изберете правилния цвят боя!