Осигурете си защита срещу влагата и почиствайте редовно

Последна редакция на 19/05/2024 от Ирена Петрова

Мазето ви може да е по-влажно, отколкото предполагате, и тази влага ще доведе до проблеми с мухъл и плесен за нула време. Ето защо, ако желаете да предотвратите безпорядъка и да запазите функционалността на ценните предмети, използвайте изсушители, които могат да помогнат за запазването на вещите.

Не забравяйте редовно да почиствате праха и да прахосмукирате. В мазетата обикновено се събира повече прах, отколкото на повечето места в дома. Това е така, защото се почистват по-рядко и често в тях няма постоянен въздушен поток. Сведете това до минимум, като редовно почиствате праха и прахосмукачката, седмично или на две седмици. Не забравяйте да използвате микрофибърна кърпа, за да не разпръсквате прах. Ако имате система за отопление, вентилация и климатизация, сменяйте филтъра ежемесечно, като използвате HEPA филтър, за да уловите възможно най-много прах. Почистването на праха е от съществено значение, особено ако имате алергии, така че не пренебрегвайте тази стъпка.

Ако мазето ви е препълнено с излишни неща, които се затруднявате да изхвърлите сами или са много тежки, свържете се с нашите професионалисти по хамалски услуги.

Свързано:

Съвети за почистване и организиране на мазето