Изхвърлете ненужното

Последна редакция на 19/05/2024 от Ирена Петрова

Основната стъпка в тази задача е да изпразните мазето си, за да можете да огледате за проблеми като мухъл, повреда от вода или вредители. Ако не сте сигурни какво да търсите, наемете професионален инспектор. Не забравяйте да отстраните всички проблеми, преди да върнете вещите си в помещението. Единственото нещо, което със сигурност не искате да откриете в мазето си, е каквато и да е форма на събиране на вода или влага. От съществено значение е да разпознаете явните индикатори, че мазето ви се нуждае от хидроизолация, преди да започнете работа по него.

Премахнете всички ненужни предмети, за да започнете да почиствате мазето си. Организирайте вещите си на три купчини. Съхранявайте вещите, които сте решили да запазите, в постоянното им място за съхранение, ако вече има такова. Ако не, изберете подходящо място за съхранението им, преди да продължите с почистването на мазето.

Дарете, рециклирайте или изхвърлете всичко, от което сте решили да се отървете, възможно най-скоро, тъй като то може да привлече вредители, ако остане в мазето.  Поставянето на етикети върху пластмасовите кофи или кутии ще улесни намирането на съхраняваните предмети по категории или по сезони.

Свързано:

Съвети за почистване и организиране на мазето