Грешка номер 1: Отлагате

Последна редакция на 19/05/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 577 пъти

Ситуацията е следната: тъкмо сте си направили най-вкусния сандвич… следващото, което знаете е, че той е на земята. Вдигате го, изхвърляте го, но дали веднага изчиствате останалата по пода бъркотия? Вероятно не. А знаете ли, че, не почиствайки остатъците веднага, всъщност се превръщате в стопани на безброй мравки, които с радост се наслаждават на малкото останало от сандвича ви? Вероятно да. Това, което трябва да направите, е да отделите 15 или 20 секунди сега, като се погрижите за проблема, вместо да го отлагате за по-късно.

  • Същият принцип важи за почти всяка домакинска работа. Няколко минути, прекарани в разтребване и почистване на помещенията всеки ден, правят "тежкото" почистване много по-лесно. 

  • Зоните за приготвяне на храна и кухнята трябва винаги да бъдат чисти и дезинфекцирани, мръсното пране веднага да се постави в коша, мивките, огледалата и стъклата в банята да се избърсват след всяка употреба, а натрупващите се в хола непотребни вещи веднага да бъдат поставяни на място или изхвърляни.

Така ежеседмичните задачи по избърсване на прах, пускане на прахосмукачка, почистване на тоалетната, кухнята и всяко друго кътче биха били много по-прости и лесни за постигане. 

Свързано:

Грешки при почистването на дома и как да не ги допускаме