Стратегическо осветление

Последна редакция на 18/05/2024 от Ирена Петрова

Осветете пространството стратегически, за да отклоните вниманието от височината на тавана. Използвайте подови лампи, стенни аплици или настолни лампи, за да създадете светлинни басейни в помещението и да насочите вниманието към средната и долната част, а не към тавана.

Огледалата са класически трик, с който се създава усещане за по-голямо и по-отворено пространство. Окачете огледала по стените, за да отразяват светлината и да създават илюзия за дълбочина. Стратегическото поставяне на огледала може да пренасочи погледа от ниския таван.

Справянето с ниския таван не означава да жертвате стила или комфорта. Като приложите тези творчески стратегии, можете да превърнете пространството си във визуално привлекателна и приветлива среда. Експериментирайте с различни техники, за да откриете комбинацията, която най-добре отговаря на вашия вкус и на специфичните характеристики на помещението ви. С малко изобретателност ниският ви таван може да се превърне в уникална дизайнерска характеристика, а не в ограничение.

Свързано:

Идеи и вдъхновения за дома и интериора Как да прикрием нисък таван?