Червеното в различните стаи

Последна редакция на 18/05/2024 от Люси Любомирова

На практика в червено може да решите всички помещения в жилището си, важното тук е умереното използване на цвета и изборът на оттенък. В антрето, коридора или в хола червеното ще „говори“ вместо вас и гостите ще се чувстват „добре дошли“. Червена рамка на огледалото в антрето или табуретка във винено няма да смутят дори сдържания скандинавски минимализъм.

В хола решете кое – мебелите или стените или пък декорацията да бъде в нюансите на червеното. Такава концепция ще направи интериора „червен“, а не крещящ и дразнещ. В кухнята опитайте да избягате от тривиалните червени вратички на шкафовете и да заложите на червени плочки в работната зона, червени уреди или декоративни елементи.  А червената стена в кухнята ще предизвика усещане за ретро еклектична атмосфера.

Банята също има право да заблести в огненият оттенък. Стена в червено плюс мраморни плотове и сребърни аксесоари – класика!

Червеното в спалнята е предизвикателство заради активността на самият цвят, но умереното му използване е ключът към хармоничния и красив интериор. Тук може да си позволите всичко – червена стена, червена табла на леглото завеси, завивки…килим, каквото отговаря на вкуса ви.

Свързано:

Идеи и вдъхновения за дома и интериора Интериор в червено – тънкости на дизайна