Визия за по-луксозен дом с помощта на черни елементи

Последна редакция на 03/05/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 560 пъти

Въпреки че е най-мрачният и потискащ цвят, черното не бива да се изключва категорично от облика на интериора. С негова помощ можете лесно да отделите визуално две помещения или да покриете само една стена, която да се превърне в стилен акцент от минималистичния дизайн на дома. В съчетание с метали, черното създава впечатление за по-луксозно и стилно жилище, но натрапчивата му натура налага и премереното му използване.

Още компетентни съвети за обзавеждането на дома ще получите от опитните специалисти, като пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и без допълнително обвързване!

Свързано:

Идеи за спалня Какви цветове да изберем за стените, за да се чувстваме по-добре у дома?

Представяме на вашето внимание голяма спалня в модерен стил, където е постигнато изключително стилно съчетание между светли и тъмни нюанси. Подът е с настилка от много светли широки дъски, а върху тях виждаме постлан мек правоъгълен тъмно кафяв килим. На повече от половината от него, с едно от металните си крачета, е стъпило голямо легло, изработено с подматрачна рамка в бледо бежов цвят и табло за легло, повтарящо същата лъскава материя и цвят. Матракът на леглото е бял, а върху него виждаме кафяво покривало на по-тъмно кафяви фигури, две възглавници, които повтарят десена на покривалото, две тъмно кафяви възглавници и една бяла възглавница. Стената зад леглото е решена в много тъмен нюанс на кафявото, а като част от нея, над лявата половина на леглото, забелязваме средно голям черно бял рисуван портрет на жена. От лявата страна на леглото е разположено нощно шкафче в бежов цвят, стъпило на четири метални крачета. Върху него са поставени книги, а до тях има дизайнерска нощна лампа, имитираща кръгъл бледо жълт балон с въженце надолу. Вляво от "балона", на стената са окачени две малки цветни картини в рамки. До стената вляво от леглото е поставен лъскав тъмно кафяв скрин с четири дълги чекмеджета, върху който виждаме две еднакви бели декоративни вази. Над тях има открит стъклен рафт, а веднага над него виждаме изрисувано кафяво дърво. Дясната стена на спалнята е заета от огромен прозорец, чиито плъзгащи се врати са в долната си половина тъмно кафяви, а нагоре са бежови.