Орхидея

Последна редакция на 19/05/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 048 пъти

А ето и най-пъстрото ни предложение сред цветята, с които да пречиствате въздуха си - орхидеята. Тя се предлага в най-различни разцветки и ще внесе радостно настроение във всеки дом. Символ е на красотата, съвършенството, любовта. Ще ви изпълни с усещане за хармония, а ароматът ѝ ще ви отведе в един приказен свят. Ще пречиства въздуха ви от повечето неблагоприятни в него примеси. Но за да притежавате това олицетворение на съвършенството, ще трябва да полагате малко повече грижи:

  • Редовното наторяване е задължително.
  • Водата, която използвате за поливане, трябва да бъде на стайна температура, добре е и ако я преварявате.
  • Препоръчително е обилно да поливате цветето веднъж на 1-2 седмици. Още по-ефективно е, ако го киснете в леген с вода за около час, пак на същия интервал.
  • Нуждаят се от влажен въздух, светлина и температура от 22-25°C през деня и 21°C през нощта. 

Ако темата с цветята ви е заинтригувала, специалистите по озеленяване, регистрирани в MaistorPlus, ще ви дадат още ценни съвети и ще ви окажат помощ в избора и отглеждането на най-подходящите за вас растения. За целта само заявете проекта си и до 24 часа ще получите оферти, измежду които да избрете точната за вас. Сравнете профили и репутации на кандидатствалите изпълнители и преценете желаете ли да работите с някого от тях. Ако откриете подходящия, наемете го, а след осъществяване на дадените от вас задачи, оставете оценката си в плаформата.

Свързано:

Саксийни растения, с които да пречиствате въздуха

На изображението виждате както пъстроцветни орхидеи, така и изчистени бели варианти. Обърнете внимание на примера в горния десен ъгъл. Тук виждате, че вместо чиста пръст са използвани и камъчета. Смесването на пръстта с едри късове борова кора, влакна от кокос, мъх, декоративни камъчета и други обогатяващи и разкрасяващи елементи е честа практика при орхидеите. Това спомага за по-доброто развитие на растението, а и го превръща в прекрасен декоративен елемент. В случая е използвано вместо ваза с цветя на масата, вероятно за романтична вечеря. Допълнителен ефект придава прозрачната саксия, която позволява да видим камъчетата. В долния десен ъгъл виждате няколко пъстроцветни орхидеи, които красят нощното шкафче в спалня. Те внасят хармония и красота, както и богат на кислород въздух в помещението за спане.