Ами изкуствените елхи?

Последна редакция на 19/05/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 355 пъти

 

Както вероятно предполагате, изкуствените коледни елхи са произведени специално с цел да се използват като коледна украса. Повечето хора биха били изненадани да разберат, че изкуствените елхи всъщност причиняват повече вреда на околната среда, отколкото сеченето на естествени такива. С други думи, идеята, че изкуствените дървета са по-екологичният избор, в мит. Освен ако не ги използвате в продължение на повече от 10 години. Причината за този факт е, че материалът, от който са произведени изкуствените дръвчета. PVC (поливинилхлорид) е пластмаса, получена от петрол. Основната суровина за изкуствените коледни елхи е едновременно невъзобновяема и замърсяваща и не можете да бъде рециклирана. 

И все пак, изкуствените коледни дръвчета са добър избор, ако:

  • Търсите практичност. Изкуствените дървета са по-удобният и бърз избор. Нагаждате ги така, както вие искате и изглеждат добре в продължение на години. А когато празниците свършат, просто ги прибирате отново в кашона, където стоят до следващата година. 

  • Търсите бюджетно решение. Избирайки изкуствено дръвче несъмнено ще спестите пари, тъй като вероятно ще го използвате в продължение на няколко години. 

  • Обичате чистотата. Както споменахме, истинските дръвчета пускат игли и изискват по-специални грижи. Залагайки на изкуствена коледна елха си спестявате време в почистване, поливане и др.

Въпреки че няма единодушно мнение по въпроса какво дръвче да изберем за Коледа - изкуствено или истинско, е добре да не забравяме, че Коледа е специален празник, заради топлата атмосфера, която създава. Независимо кой вариант изберете, щастието от споделените мигове, прекарани около коледната елха с близки хора, безспорно ще ви топли цяла година. А за да създадете още по-магична празнична обстановка, можете да се консултирате със специалистите в сферата на интериорния дизайн, регистрирани в MaistorPlus. За да се свържете с тях е нужно само да подадете заявка за безплатен проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните, за да изберете най-добрата за вас.

Свързано:

Каква елха да изберем - изкуствена или жива?