Какво е важно да знаем

Последна редакция на 05/05/2024 от Елица Мартинова
Източник | Видяно 807 пъти

Подовото отопление създава изключителен комфорт в помещенията. Много хора го предпочитат пред климатиците и конвекторите, с които топлият въздух се издига към тавана. За разлика от тях, подовото отопление осигурява най-топла среда на височина до около 2 м от пода.

Много важно обаче е преди полагането на проводниците подът в жилището да бъде изолиран. В противен случай е твърде вероятно съседът под вас да се топли за ваша сметка, а ако сте вкъща – енергията просто ще бъде погълната от основите.

Вижте още: Предимства на инфрачервената отоплителна система

Преди да монтирате електрическо подово отопление, потърсете източници на информация. Говорете със специализираните фирми, прочетете в интернет и ако имате приятели, които използват този начин на отопление, посъветвайте се с тях. Много хора твърдят, че не е изгодно, защото сметките за ток са космически. В крайна сметка обаче това зависи от изолацията на пода, на жилището, от използваната технология и от качеството на материалите.

Надяваме се, че събраната тук информация ви е била полезна. Ако сте решени да се радвате на комфорта, който осигурява подовото отопление, обърнете се за монтажа му към специалистите, регистрирани в MaistorPlus. На сайта ще откриете експерти в бранша, краткото им представяне и мнения от потребители, които са ползвали услугите им преди. В случай че вече имате представа какво точно ви трябва, може да заявите проекта си безплатно, за да получите най-добрите условия за реализацията му.

Свързано:

Какво е полезно да знаем за подовото отопление