Цени за монтаж на дървена дограма - важно да знаете

Последна редакция на 27/04/2024 от Адриана

  • Прецизността при калкулирането на цената за дървена дограма обикновено се нуждае от оглед на място. Повечето майстори и фирми предлагат извършването на оглед безплатно, за да направят анализ и оценка на необходимия труд и материали.
  • Цените за монтаж на дървената дограма варират от ниски към по-високи в зависимост от количеството труд, мястото за работа и сезонните цени.
  • Очаквайте по-високи цени за монтаж на сложни конфигурации и нестандартни форми. За точна преценка на разходите, сравнете офертите на поне няколко квалифицирани професионалисти.
  • Бихте могли да спестите от разходите по монтажа на дървената дограма като го комбинирате с други подобни ремонтни дейности или ако използвате момент, в който фирмите, предлагащи дървена дограма, имат по-малък обем на работа.
  • Монтажните разходи варират в зависимост от локацията. В различните градове на страната ще получите различни оферти.

За да получите конкретна оферта за изработка и монтаж на избрания от вас модел дограма, направете безплатна заявка в MaistorPlus и сравнете предложените цени за дървена дограма на фирми от цяла България.

Свързано:

Дървена дограма - цени

Има безброй много начини да се радваме на живота, особено по време на сезоните, когато цветята са се съживили, а овошките са покрити с цвят или са натежали от плод. Вероятно на всеки би се усладила идеята да си има градина, до която има достъп само с няколко малки крачки от дома. Дали ще е сътворена във вътрешен двор, на малкия балкон или по-просторна тераса, градината си остава безотказен начин да се радваме на умението да създаваме красота около себе си, както и да събудим вътрешния си мир. На снимката, която е показана тук, виждаме малка част от градина, до която собствениците могат лесно да стигнат, дори без да преодоляват стъпала. Вътрешната част на дома и широката тераса, частично превърната в градина, са отделени от висока стена, съставена от прозрачни прозорци с тъмно кафява дограма. За да бъде спестено пространство, е избрана плъзгаща се врата, пред която лесно да се влиза и излиза. Стената от лявата и дясната страна на високите френски прозорци, както и над тях, е иззидана с естествен камък, чиито плочки имат оранжев оттенък. Отдясно забелязваме средно голяма маса с тънки и извити железни крака и плот от естествено дърво. Върху плота са поставени малка златиста саксия с жълти цветя, няколко малки чаши от синьо и тъмночервено стъкло, чиния и розова купичка. На по-преден план забелязваме цветя със зелени листа и пастелни жълти, оранжеви и червеникави цветове.