Дървена дограма - цени

Публикувано на 29/04/2014 от Адриана | Последна редакция на 04/10/2016 | Видяно 71 556 пъти

Въпреки че в последните години битката за най-предпочитана дограма се води между алуминиевата дограма и ПВЦ дограмата, дървото продължава да има своите почитатели.

Ако вече знаете какво търсите, свържете се с доказали се специалисти:

Или директно сравнете цени: 

Защо дървена дограма?

  • Дървото е естествен и екологично чист материал, с най-добри топлоизолационни качества спрямо алуминия и ПВЦ-то, но и с най-висока цена.
  • При дървената дограма няма образуване на конденз, тъй като дървеният материал е “дишащ”.
  • Дървената дограма е елегантна и създава незаменим уют в помещението.

Разходи за материали

В разходите за материали се включва изработката на дограма с дървени профили, изборът на стъклопакет, механизмите за отваряне и затваряне и аксесоарите към дограмата - первази, козирки, комарници и щори.

ДЪРВЕН ПРОФИЛ НА ДОГРАМАТА:основната особеност при изработката на дървените профили е видът на дървения материал. Производителите използват дървесина от иглолистни, широколистни или екзотични дървета. В зависимост от дебелината на профилите, те могат да бъдат между 58 мм и 68 мм - двуслойно или трислойно слепени. Предварително дървените профили се грундират и лакират с екологични лакове със специална UV защита.

За да пресметнете общата стойност на вашия проект за поставяне на дървена дограма, сравнете цени и предложения от водещите производители на профили, стъклопакети, обков и аксесоари за дървена дограма.

Вижте още: Дограма - цени

Стъклоплакет, обков, аксесоари:

  • Стъклопакет - най- евтино е обикновеното бяло флоатно стъкло. Ако изберете то да бъде матирано или оцветено, това ще ви струва още около 70 лв. - 80 лв. повече. Комбинацията с нискоемисийно (Ка-стъкло) ще прибави още около 14 лв. към цената. Високоемисийното стъкло 4-сезона ще ви излезне с още около 20 лв. по-скъпо.
  • Обков - цените тук ще варират най-вече в зависимост от механизма на отваряне на дървената дограма - едноосово, двуосово или чрез плъзгане. Възможно е оскъпяване с още 15 лв. - 20 лв. от механизма за стандартно отваряне.

  • Аксесоари - допълнителните елементи към дограмата - первази, козирки, комарници, щори.


Цени за монтаж на дървена дограма - важно да знаете

  • Прецизността при калкулирането на цената за дървена дограма обикновено се нуждае от оглед на място. Повечето майстори и фирми предлагат извършването на оглед безплатно, за да направят анализ и оценка на необходимия труд и материали.
  • Цените за монтаж на дървената дограма варират от ниски към по-високи в зависимост от количеството труд, мястото за работа и сезонните цени.
  • Очаквайте по-високи цени за монтаж на сложни конфигурации и нестандартни форми. За точна преценка на разходите, сравнете офертите на поне няколко квалифицирани професионалисти.
  • Бихте могли да спестите от разходите по монтажа на дървената дограма като го комбинирате с други подобни ремонтни дейности или ако използвате момент, в който фирмите, предлагащи дървена дограма, имат по-малък обем на работа.
  • Монтажните разходи варират в зависимост от локацията. В различните градове на страната ще получите различни оферти.

За да получите конкретна оферта за изработка и монтаж на избрания от вас модел дограма, направете безплатна заявка в MaistorPlus и сравнете предложените цени за дървена дограма на фирми от цяла България.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Никола
ВиК Услуги, София
160 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, Пловдив
85 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта