Изолация на под с корк

Последна редакция на 19/05/2024 от Елица Мартинова
Източник | Видяно 2 869 пъти

Коркът е сравнително нова суровина, която се използва при изолация на под. Той може да бъде употребен по два начина - като изолатор под настилката или като крайна настилка на пода.

При първия начин върху замазката на пода се поставят директно плоскости от строителен корк. Те могат да бъдат с дебелина от 2 мм до 1 см. Върху тях могат да се поставят естествен и ламиниран паркет.

Втората възможност е коркът да бъде поставен като крайна настилка. За целта под него трябва да има поставен слой от стиропор или перлит и слой от гипсофазер или фибран.

Предимствата на корка са, че има както топло- така и звукоизолираща функция. При полагането като крайна настилка е устойчив и се поддържа сравнително лесно.

Ако вече сте си харесали метод за изолация на под и сте по-сръчни, намерете идеалното време, в което да се захванете с тази задача. В случай че ще ви е за пръв път и не ви се рискува, може да потърсите помощ от конкурентни строителни фирми или да възложите проект на опитен майстор, който да подберете след няколко предложени оферти.

Свързано:

Каква изолация на под да изберем?