А ето и какво да НЕ използвате за почистване на медни съдове

Последна редакция на 17/05/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 407 пъти

В никакъв случай не използвайте материали с абразивни частици и телени четки за почистване на този вид изделия, тъй като ще ги надраскат непоправимо. Не ги подлагайте на прекалено високи температури и прекомерна влага, както и не варете в тях плодове, домати и въобще продукти с висока киселинност. Медните декорации обикновено имат предпазен слой, който би трябвало да остане непокътнат, ако ги почиствате от време на време с хладка вода и сапун.

Ако сте решили да обновявате своето жилище, медните елементи със сигурност ще му вдъхнат стил и елегантност, затова не се колебайте да заложите именно на тях. Вече ви казахме как да ги почиствате и полирате без усилие, а за всичко останало, свързано с ремонта на вашия дом, се доверете на специалистите ни в областта на интериорния дизайн. Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и без обвързване и до 24 часа ще получите оферти от квалифицирани майстори.

Свързано:

Как да почистим и полираме медните изделия у дома

Колажът от снимки, който представяме на вашето внимание тук, показва богато разнообразие от медни съдове и аксесоари. Както можем да забележим, повечето от тях са отлично почистени, сигурно защото собствениците им са следвали съвети, като тези, описани в статията, част от която е показаното тук изображение. Разгледайте я и вие, за да сте наясно с какво е препоръчително да почиствате изделията от мед в дома ви, както и какво да избягвате. Абразивните частици например са в списъка със забранени средства, що се отнася до премахването на петна от медни съдове, защото биха ги надраскали без шанс да поправите грешката. А сега нека разгледаме по-отблизо отделните кадри от колажа, за да видим какви красоти могат да бъдат изработени от мед. Започваме с малката снимка горе вляво, където откриваме медни купички. Горният ред продължава с изящна чаша, изработена от мед, последвана от медна везна. Накрая ни очакват две красиви обеци, които очакват своята гривна, за да образуват завършен меден комплект. Медно канче, както и кана, която е направена от стъкло и мед, едва ли са нещо изненадващо. Хрумвало ли ви е обаче, че могат да съществуват столове с облегалки, изработени от мед. Погледнете в лявата средна половина на колажа и ще ги откриете!