Когато мястото е лимитирано, решението е едно – компактни и проточни бойлери TESY

Публикувано на 15/07/2022 от | Последна редакция на 28/07/2022 | Видяно 6 410 пъти

Всеки поне за ден или два, се е сблъсквал с живот без топла вода. Най-честата причина за това разбира се, са добрите стари аварии на ТЕЦ системата, както и профилактичните ѝ прегледи. Понякога се налага да стоим без източник на топла вода с дни. И започваме да се чудим – къде да вемем бърз душ? Във фитнеса? Или пък да се обадим на приятел? А може би да отидем на „почивка“ в близкия хотел? Е, с двете нови серии бойлери на TESY – Compact и Проточни, тези терзания и въпроси ще останат в миналото. Те, освен, че могат да работят дни и нощи, могат  и да се поберат навсякъде. Причината – компактният им размер. Повече за иновативните серии на TESY разказваме в следващите редове.


Compact – компактни, но ефективни

Името на серията казва достатъчно – компактност. Серията Compact на TESY предлага електрически бойлери, които осигуряват бързо, лесно и най-важното – ефективно решение за топла вода по всяко време. Compact включва 5 удобни и надеждни решения с различна форма, функционалност и обем – 5, 7, 10, 15 и 30 литра. Това дава възможност на всеки да прецени кой бойлер е най-подходящ за него и мястото, с което разполага. 

  • Compact 5 е най-компактният – 5-литров бойлер от серията. Благодарение на малките му размери –  35 см х 23 см, той е идеален за монтаж под мивката. А инсталацията е също толкова удобна. За целта са нужни 2 меки връзки, контакт за включване и малко сръчност. Още едно предимство на най-малкия уред от серията “Compact” е, че той е подовостоящ. Какво ще рече това? Именно, че той не  се закрепва на стената, което допълнително улеснява инсталацията. Също така позволява повече подвижност, тъй като може да се мести там, където има нужда от него – банята, кухнята или пък лятната градина. А когато не е необходим спокойно може да се съхранява в килера.

  • Compact 7 е вторият по големина модел от серията компактни бойлери на TESY. С какво се различава той от по-малкия вариант? Compact 7 взима малкия размер, като увеличава обема си – 7 литра. Компактният дизайн и размер 32 х 32 см заема възможно най-малко място под или над мивката. Каква е разликата между двата модела на инсталация? Вариантът над мивката осигурява най-високия „А“ клас на енергийна ефективност, докато този под мивката е подовостоящ. Подобно на Compact 5, Compact 7 също може да се ползва само тогава, когато има нужда от него.

  • Compact 10/15 е бестселърът от серията компактни модели, тъй като е идеалната комбинация от компактност и обем топла вода. Иновативният му дизайн и размер позволяват бойлерът да бъде инсталиран както под мивката, така и да се скрие зад врата, например. Още едно предимство на уреда е, че той е подовостоящ и не се налага инсталация и закрепване върху стена. 

  • Compact 30 е големият брат в серията компактни бойлери на TESY. Той е идеален за инсталация в банята. Компактният му размер позволява да бъде поставен както под, така и над мивката, като не се налага да се закрепва на стената. Compact 30 дава спокойствието да вземете топъл, приятен душ, дори когато сте жертви на поредната авария или профилактика на ТЕЦ мрежата.


Серия проточни бойлери

Всеки от нас поне веднъж, се е сблъсквал с онова дълго чакане студената вода да се затопли. Времето тече бавно, а топлата вода – още по-бавно. Със серията проточни бойлери на TESY чакането е в миналото. Топлата вода идва незабавно, а уредите са почти невидими. Малкият им размер в допълнение с ефективността им, ги прави перфектни за инсталация в малко жилище, в което всеки милиметър свободно пространство е важен. 

С какво се различават проточните бойлери на TESY от стандартните такива? Основната им характеристика е, че не използват енергия за съхранение на топлата вода. А само за затоплянето ѝ. Това позволява да получаваме топла вода веднага, когато ни е нужна. Именно това определя и високия им клас енергийна ефективност – „А“. Ето и какво още трябва да знаете за серията проточни бойлери на  TESY:

- Проточен бойлер с метална/керамична батерия 

Ако търсите бойлер, който да инсталирате над мивката, това е правилният избор за вас. Тези проточни модели се предлагат в два варианта – с мощност 3.5 или 5 kW. Те са от отворен тип, което означава, че обслужват една точка на потребление. Важно е да се отбележи, че температурата на изходящата вода на проточните бойлери е в пряка зависимост от температурата на входящата такава и от количеството използвана в домакинството вода. Тоест, ако  домакинството се нуждае от повече гореща вода, а капацитетът на уреда е не толкова голям, има възможност температурата на водата да не е достатъчно висока. 

-Проточният бойлер с душ слушалка е подходящ за инсталация в банята. Мощността му е 7 kW и затова е важно да съобразите дали ел. инсталацията ви може да се справи с такава мощност.

-Универсалният проточен бойлер e с висока мощност – 8 kW. И тук, подобно на предишния модел, е добре да съобразите дали ел. инсталацията в дома ви може да поеме такава мощност. Огромно предимство на този модел проточен бойлер е, че е подходящ за повече от една точка на потребление, за разлика от другите модели от серията.

Съвременният човек има цели и нужди, които, колкото и трудни за постигане да изглеждат на пръв поглед, лесно могат да бъдат удовлетворени. От години насам TESY предлага модерни и иновативни решения в сферата на техниката, които пасват на вижданията и разбиранията на модерния човек и на модерния начин на живот. Сериите компактни и проточни бойлери го доказват. Независимо от обстоятелствата, уредите са тук, за да служат на хората, които ги ползват, без значение дали има авария, или пък жилището е с по-компактни размери.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта