Как да си сглобите бързо легло от палети

Публикувано на 17/04/2013 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 50 424 пъти

Нанасяте се в ново жилище и имате нужда от легло, а бюджетът ви е ограничен? Вече не е необходимо да харчите много средства, за да спите удобно! Ще ви покажем как бързо и лесно можете да си сглобите ново легло от палети.

Вижте още: Практични легла от палети за всеки дом

Необходими материали:

  • 4 бр. палети (стандартен размер 120 см х 80 см)
  • Кит за дърво
  • Шкурка или електрическа пила
  • Грунд за дърво
  • Около 2 л. боя
  • Четка за боядисване


Стъпка 1

Закупете 4 броя палети. Можете да намерите едно пале на средна цена между 5 и 10 лв. Не е трудно - попитайте специализирани търговци в интернет или потърсете в складовете на големите вериги.


Стъпка 2

След като сте се снабдили с палетите, ще бъде необходимо да обработите дървения материал. За целта можете да се доверите на опитната ръка на дърводелец или сами да запретнете ръкави. Първо запълнете всички цепнатини и неравности в дървото с кит. След като изсъхне добре, загладете повърхността с шкурка или електрическа пила и почистете останалите стърготини и дървесен прах. За финал нанесете 2 ръце грунд и оставете дървото да изсъхне.

Вижте още: Как да изберем подходящо легло за спалнята


Стъпка 3

Боядисайте. За повече креативност можете да боядисате палетите в един или няколко цвята, които подхождат на вашия интериор. Използвайте обикновена четка с прав косъм, за да достигнете навсякъде.

Стъпка 4

След като палетите са изсъхнали и са се измирисали от боята, подредете ги на пода, като ги разположите така, както е показано на горната схема. По този начин ще получите перфектна спалня със стандартен размер - 160x200 cm. А ако искате да повдигнете леглото си на по-високо, трябва да подредите още 4 броя палети върху тези на пода.

Стъпка 5

Черешката на тортата. Сложете матрак и чаршафи и се насладете на новото си легло. А след това споделете радостта си с други почитатели на мебелите от палети в групата “Идеи и мебели от палети”.

Ако имате друга по-сложна идея за изработка на легло, потърсете професионалните услуги на дърводелец или фирма за мебели и обзавеждане. Публикувайте вашата безплатна заявка в MaistorPlus.com, сравнете цените, които ще ви предложат специалистите, както и ползите от материалите, с които работят. Изберете сами най-подходящия изпълнител, който да превърне интериорния ви проект в реалност.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта