9 мощни почистващи продукта, които дори не предполагате, че имате у дома

Публикувано на 07/12/2015 от Ани Атанасова | Видяно 6 588 пъти

Източник

Този препарат чисти с лекота всякакви повърхности, особено ламинат и плочки. Смесете равни части вода, оцет и спирт. Добавете 2, 3 капки веро и около 15 капки от любимите ви етерични масла, за да прикриете миризмата на оцет. Използвайте препарата в пулверизатор и забършете с микрофибърна кърпа.


За неръждаема стомана

Източник

Налейте еднакви части вода и оцет в пулверизатор. Добавете капка веро и 4 капки от любимите ви етерични масла. Разклатете, докато всички съставки се смесят, след което напръскайте върху микрофибърна кърпа, с която да забършете повърхностите от неръждаема стомана. Резултатите са наистина изненадващи.


За месингови повърхности

Източник

Почистването на месинг изисква само две нетоксични съставки - сода за хляб и лимон. Сокът на половин лимон се смесва с 1 ч.л. сода в малка купа до образуването на паста. Сместта ще се разпени. Когато този ефект отмине, натъркайте пастата върху замърсените участъци с кърпа, след което изплакнете и избършете с чиста кърпа. Повторете при нужда.


9 мощни почистващи продукта, които дори не предполагате, че имате у дома

Източник

Ако ви е писнало постоянно да купувате препарати, които се оказват с минимален ефект, замислете се колко неща имате вкъщи, които можете да използвате за почистването на всяко кътче от дома ви. За да спрете с употребата на различни вредни за здравето химични препарати, прочетете следващите редове за 9-те мощни почистващи продукта, за които дори не сте предполагали, че притежавате. Ако пък чувствате, че имате нужда от помощ, изберете някой от специалистите, регистрирани в MaistorPlus!


За гранитни повърхности

Източник

Смесете 1/4 чаша спирт и 2 чаши вода в пулверизатор. Добавете от 3 до 5 капки веро и от 5 до 10 капки етерично масло за аромат. Напръскайте повърхностите от гранит и избършете с микрофибърна кърпа.

Вижте също: Нуждае ли се душът ви от ремонт?


За фуги

Източник

Смесете една чаша веро с една чаша затоплен оцет. Присипете ги в пулверизатор. Разклатете добре и напръскайте фугите. Оставете да престои за няколко минути. Почистете с четка и забършете с мокра кърпа. Когато сте готови, изплакнете добре с гореща вода.


За готварска печка

Източник

Отървете печката си от всякакви лепкави и мазни петна с помощта на паста от 1/2 чаша сода за хляб и от 2 до 3 супени лъжици вода. Първо махнете решетките, след което покрийте вътрешността на печката с пастата, като внимавате да не засегнете реотаните. Оставете така за през нощта. На следващата сутрин избършете с влажна кърпа. Напръскайте с оцет при наличие на останали петна. След като замърсените учатъци образуват пяна, можете лесно да ги отсраните с кърпата.


За полиране на мебели

Източник

Смесете 3/4 чаша зехтин, 1/4 чаша оцет и сок от половин лимон. Разбърквайте добре преди всяка употреба и нанасяйте съвсем малко количество върху дървени мебели с мека кърпа. Дървото ще бъде подхранено от зехтина, изчистено от лимона и освежено от оцета.

Използвайки тези 9 прости почистващи продукта за почистване, които можете да направите съвсем сами с продукти, които вече имате у дома, можете да бъдете сигурни, че цялата ви къща ще блести без да се налага да тровите вас и семейството си с химичните препарати, които обикновено използвате.

Ако нещо от видяното тук ви се е сторило добра идея, но не знаете как да действате сами, не се чудете, а се потърсете опитни хигиенисти. Пуснете заявка за почистване, сравнете цени и се спрете на най-подходящия изпълнител.


За стъкло

Източник

За да си направите ваш собствен почистващ препарат за стъкло, трябва да смесите 1/4 чаша оцет, 1/4 чаша спирт, 2 чаши вода и 1 супена лъжица царевично нишесте, които след това да прехвърлите в пулверизатор. Разклатете преди употреба и напръскайте така, както бихте направили с обикновен препарат. Избършете с микрофибърна кърпа.

Вижте също: 5 начина да задържите къщата си чиста за по-дълго време


За тоалетната

Източник

Накарайте тоалетната чиния да заблести с 3/4 чаша боракс и 1 чаша оцет. По желание добавете няколко капки лимонова есенция. Пуснете водата, за да намокрите чинията и поръсете отгоре ѝ забърканата смес. Оставете за през нощта, след което почистете с четка и изплакнете на сутринта.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта