Нуждае ли се душът ви от ремонт?

Публикувано на 15/03/2015 от Мария Колева | Последна редакция на 28/07/2016 | Видяно 5 643 пъти

Има няколко на брой части за подмяна, намиращи се в батерията и в душа, с които трябва добре да сте запознати, за да се справите сами. Ръкохватки, вентили, уплътнения, преходници, маркучи, глава за батерия, все неща, които често се повреждат и трябва да бъдат заменени. Разбира се, такъв ремонт не би представлявал трудност за майстор по ВиК, но и всеки, който поне малко е запознат с тези неща, би се справил с помощта на подходящите инструменти.

Виж още: Мивки с модерен и креативен дизайн


Нуждае ли се душът ви от ремонт?

Както всяка друга ВиК част, така и душът трябва да се ремонтира. Ако ръкохватките му започнат да се въртят по-трудно, регулирането на температурата на водата не е така прецизно или започне да капе, въпреки че е спрян, то той трябва да се поправи или да се замени с нов. Ще ви запознаем с някои основни неща, които трябва да знаете за този тип дейности. А ако планирате цялостен ремонт на баня, не се колебайте да се свържете с опитни професионалисти.


Смяна на ръкохватките

С времето ръкохватките, както на душа, така и на мивката, най-често се износват или повреждат, а подмяната им е най-лесна и бърза. В магазинната мрежа се намира голямо изобилие от различни модели и цветове, подходящи за всяка баня. За този малък ремонт се нуждаете само от новата част, няколко отвертки, свободно време и желание. Понеже при него не се разглобява вътрешността на батерията, не се изисква спирането на водата от главния кран.


Подмяна на батерията-лесно или сложно?

Неминуемо идва време, когато батерията се поврежда или просто, поради цялостен ремонт на банята, искате да смените старата с нова. Този вид ВиК проект изисква повече умения и инструменти. Това е от този тип ремонти, с които, ако се захванем и не знаем какво точно правим, можем да си нанесем повече вреди, отколкото ползи. Разбира се, посещението на майстор в дома ни изисква средства, но с качествената си работа, той би ни спестил доста главоболия.


Спукан маркуч на душ слушалката

Най-честата повреда в банята е може би спукването на маркуча, свързващ батерията на душа и слушалката. Тази неприятност обикновено идва неочаквано и ни сварва неподготвени по средата на нашето къпане. Подмяната на частта е много лесна и бърза, ако имате резервна в шкафа под мивката. Маркучът се закрепва в двата си края с по една холендрова гайка на резба. Това е ремонт, с който почти всеки би се справил.

Виж още: 14 тенденции за дизайн на баня през 2015г.


Нов душ-как да го монтирате в банята?

Ако сте си харесали в магазина нов модел душ с повече функции, то времето за ремонт е дошло. За разлика от другите дейности, тази е по-сложна и изисква малко повече време, инструменти и допълнителни материали, силикон, уплътнители и др. За по-обемни и големи душ-системи ще ви е нужна и помощ на втори човек за придържане, сглобяване и повдигане на части. Често тези принадлежности за баня се купуват разглобени и за тяхното правилно инсталиране ви съветваме да се обърнете към специалист, който ще ви спести часове усилия и евентуални проблеми.

Източник

Ако ви се налага да правите някой от тези ремонти и смятате, че няма да се справите сами, не се колебайте да се обърнете към ВиК професионалист. Можете да разгледате различни оферти и да видите коментари от предишни клиенти. Заявете вашия проект за баня още сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта