Как да си направим красиви цветни вази

Публикувано на 13/02/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 06/07/2016 | Видяно 9 684 пъти

Да започнем с по-лесната декорация. За да направите сами красиви цветни вази в един цвят, са ви необходими прозрачни стъклени бутилки, стъклени вази и буркани. Много добра работа тук биха свършили бутилките от боза–тъкмо ще си припомните вкуса ѝ. За оцветяването трябват акрилни бои, а в какви цветове ще бъдат те, зависи от желанието ви. За финал–спринцовка, за да впръснете с нея боята във вътрешността на стъкления съд. Вече можете да се залавяте за работа.

Вижте още: Стилен плетен пуф за всеки вкус


Как да си направим красиви цветни вази

Силата на красотата често се крие в дребните детайли. Много малко е нужно, за да се усмихне един дом, да бъде приветлив, създаващ приятно настроение, да повдига духа на обитаващите го. Няколко естетични предмета, поставени на правилните места, комбинирани в подходящите цветови гами, са в състояние видимо да преобразят и подобрят интериора във всяко помещение. В настоящата статия ще разберете как да си направите красиви цветни вази сами и така да придадете весели нотки към вътрешното обзавеждане на дома си. Достатъчно е да се запасите с доволни дози позитивизъм, ентусиазъм и комплект сръчни ръце. Ако обаче желаете да осъществите по-голяма интериорна промяна, обърнете се към специалистите за съвет и насоки.


Бърз инструктаж за великолепни едноцветни вази

Взимате чист и сух буркан, бутилка или ваза. След като сте получили желания цвят, изтегляте боята със спринцовката и я впръсквате в стъкления съд. Важно е да покрие дъното, след което с въртеливи движения разнасяте боята по стените така, че да се покрият колкото е възможно по-равномерно. При необходимост добавете още от боята. Оцветеният вече съд трябва да се постави с гърлото надолу и след 24-часово съхнене ще си имате красива цветна ваза. Можете да повторим процедурата като експериментирате с различни форми и цветове.


Направи си сам красиви цветни вази в няколко цвята

След като усвоихте тайната на едноцветните вази, е време да преминете на по-високо ниво и да разберете как да си направите сами красиви вази в два или повече цвята:

  1. Вземете добре изчистената, суха, прозрачна стъклена ваза или свещник - важно е да са сухи.
  2. Вземете един от двата цвята боя за стъкло, които предварително сте приготвили, и изсипете от него на дъното. Трябва да се покрие и част от стените, което става с познатите вече въртеливи движения, бавно и търпеливо.
  3. Ред е да се добави и вторият цвят боя върху горната част на стените, като накланяме съда леко на една страна. След както вече е добавен и вторият цвят, въртим вазата, докато от всички страни отвътре се покрие с цвят.
  4. Обърнете вазата с гърлото надолу – поставете я върху хартиена чинийка, за да не съсипят някоя невинна мебел, и наблюдавайте как боята започва да покрива стените отвътре. Няколко минути по-късно съдът трябва да е изцяло оцветен, а ако това не се е случило, добавете още боя и повторете упражнението с обръщането на съда. Добре е да мине поне един час, за да може излишната боя да се оттече, като на десетина минути размествайте вазата, за да не залепне чинийката за нея. 
  5. За да сте сигурни, че боята ще покрие трайно, тя трябва да съхне в продължение на 48 часа. Когато са минали тези часове, остава да изпечете вазата за половин час в предварително загрята фурна на около 93-94 градуса по Целзий.
  6. Приключвате с вътрешното оцветяване и печене. Време е да украсите външните стени, като, разбира се, изчаквате красивата цветна ваза да изстине. Тук в ролята си влизат триизмерната боя и въображението, с помощта на които ще изрисувате дизайн според вкуса си.


Направи си сам облечени цветни вази!

Тук даваме старт на кампанията–спаси пуловер, облечи ваза! Ако нямате стари плетени пуловери, блузи, поли, които с готовност да превърнете в облицовка за ваза, можете да оплетете декорация за вазите си и сами, стига да сте от щастливците, които владеят този занаят. И в двата случая резултатът ще бъде чудесен.

Вече си имате красиви цветни вази, но сега пък цветовете на стените в стаите не им подхождат? Няма място за паника. Достатъчно е да се обърнете към един от многобройните специалисти по боядисване и декорация в MaistorPlus, за да получите компетентна помощ. Направете безплатна заявка, сравнете офертите и изберете най-добрата за вас.


Тагове:

Декорация

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта