10 функционални предмета, които ви трябват у дома

Публикувано на 02/02/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 10 660 пъти

Всички сме виждали и използвали онези малки, а понякога – не чак толкова малки, полезни предмети, които значително улесняват всекидневието и бита ни. Несъмнено те правят живота ни далеч по-лек, пестят време и пространство, създават значителни подобрения вкъщи. Толкова са удобни и практични, че едва ли не е почти невъзможно да си представим как сме се справяли без тях преди. В следващите редове предстои да се запознаете именно с такива, функционални предмети, които ви трябват у дома.

Вижте още: 13 забавни кухненски изобретения


Пулверизатор за цитруси

Лимонът, а през последните години и лаймът, са редовни спътници на всяка трапеза. Почти няма човек, който да не обича да си овкуси салатата или рибата със сок от лимон или просто да си направи вкусна и здравословна домашна лимонада. Вместо да разрязвате лимона на парченца и да се мъчите да изстисквате сока, е нужно само да използвате практичен пулверизатор за лимони и той ще свърши нужната работа. Още по-хубавото е, че може да се използва и за всякакъв друг вид цитрусови плодове.


Магнитна поставка за ножове

В кухнята ножовете се използват всеки ден. В немалко домакинства има отделен нож съответно за салати, филиране и обработване на месо, за плодове, за хляб, за десерти и други. За да ви бъдат винаги под ръка, практично е да ги подредите върху магнитна поставка за ножове, която да закрепите на стената.


Кутии за храна

Кутиите за храна са отлично решение, не само когато отивате на пикник, а и когато искате да оптимизирате мястото в хладилника. Защо да заемате излишно голяма площ в него с обемисти тенджери и тави, когато можете да приберете поредната сготвена от вас вкусотия в компактна кутия?


Отварачка за винтови капачки

Едва ли има домакинство в България, където поне веднъж да не са се озовали буркани или бутилки с винтови капачки, предлагащи различно хранително съдържание. Какво правите, обаче, за да се доберете до въпросното съдържание? В повечето случаи взимате нож и се опитвате да повдигнете капачката или я удряте, за да излезе въздухът. Това безспорно върши работа, но има един сериозен недостатък–съсипва капачката и тя не може да бъде използвана повторно. Затова на помощ идва отварачката за винтови капачки–хем бурканът/бутилката отворени, хем капачките оцелели!


Организатор за чекмедже

Отделяте половин, а понякога и цял ден, старателно да сгънете и подредите дрехите си в чекмеджето или шкафа. Засичали ли сте колко време след това трудът ви отива на вятъра и сред дрехите ви отново настъпва хаос? Организаторът за чекмедже може да бъде под формата на допълнителни, подвижни прегради или кутии, сложени в него. Така дрехите ви не само няма да се разбъркват, а и можете да си ги подредите според вашите предпочитания–по цветове, материи, честота на обличане и т.н.


Закачалки за панталони

Случвало ли ви се е да се лутате в търсене на решение къде да държите панталоните си? Сгънати при блузите-могат да се измачкат, всеки панталон на отделна закачалка в гардероба–заема се твърде много място. Точно затова са измислени закачалките за панталони, където могат да се поставят по няколко чифта наведнъж. По този начин запазвате неизмачкани панталоните си, а и спестявате пространство.

Вижте още: 6 функционални идеи за кухненски бар плот


Мобилна лампа с щипка

Толкова много приложения има една мобилна лампа с щипка, че дори не знаем от кое да започнем. Може да се използва за нощна лампа в спалнята и дневната, може да ви даде допълнителна светлина в кухнята, когато имате по-прецизна работа за вършене там, при четене на книга и какво ли още не. Най-хубавото е, че можете във всеки момент да смените местоположението ѝ.


Ръкавица за бърсане на прах

Където и да живеете, както и да се грижите за дома си, каквито и препарати да използвате за почистване, винаги ще опирате до бърсането на прах. За предпочитане е това да се случва често, а още по-добре е да се извършва с лекота. Тези удобства може да ви предостави една ръкавица за бърсане на прах-слагате я на ръката си и за нула време ще сте въдворили чистота в дома си.


Мини прахосмукачка

Докато сме на прашна тема, не можем да пренебрегнем удобствата и предимствата, които дава една мини прахосмукачка. Отлично приложение намира, например, за обиране на трохите, непосредствено след хранене. Същата работа може да се възложи и на по-голямата прахосмукачка, но за нея не всеки ден се намира време. А така, след всяко хранене ще е чисто в трапезарията, освен това може лесно да се почисти и диванът в дневната, да се достигне до иначе трудно достъпните ъгълчета в отделните помещения на дома.


Поставка за вана

В края на работния ден несъмнено заслужавате да се отпуснете във ваната с интересна книга, чаша вино и да прочистите от себе си натрупаните негативи. За да релаксирате максимално добре и качествено, поставката за вана, върху която да подредите книгата, питието и любимото мезе, е просто задължителна.

Ако сте се вдъхновили да внесете повече функционалност и практичност в дома си, да преорганизирате, ремонтирате отделни стаи или целия дом, винаги можете да се обърнете към някого от над 3 000-теспециалисти в MaistorPlus и да поискате професионален съвет. Заявете проект безплатно, сравнете предложените оферти и изберете най-добрата за вас!


Тагове:

Умен дом

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта