Да намерим идеалното място за микровълновата печка

Публикувано на 24/01/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 19 356 пъти

Избирането на място за микровълновата печка в кухнята понякога може да се окаже трудно. От една страна, всеки свободен плот е подходящ, но от друга, ако свободните плотове не са ви в излишък, заемането на някой от тях от подобен обемен уред стеснява допълнително пространството.

Нашият съвет е, преди да се сдобиете с микровълнова, да помислите колко често и за какво точно ще ползвате този домакински помощник, съответно какви параметри търсите - размери, функции, мощност. Съобразно това преценете къде да поставите уреда и чак след това посетете магазина. Ако междувременно имате нужда от майстор за доизкусуряване на средата за бъдещата ви микровълнова печка, надникнете в профилите на регистрираните при нас професионалисти.


Под плота

Поставянето на микровълновата печка под работния плот в кухнята ще ви спести място и ще остави повече поле за действие, когато режете, месите, пасирате и т.н. Можете да предвидите ниша, в която да поставите уреда, включително да разширите плота над нея, което допълнително ще увеличи пространството за кулинарни маневри.

Вижте още: Миксери за креативни кулинари


Вградена микровълнова печка

Доста сходен вариант на горния, но според някои естетически по-издържан. Трябва да имате предвид, че ако ще използвате печката за готвене, а не само за притопляне на ястия, пукане на пуканки и подобни дребни манипулации, ще ви е нужна такава с по-големи размери и мощност. Съответно шкафът, в който ще е вградена, трябва да е по-голям, а също така и цената ще е по-висока. Но пък резултатът ще е доста приятен за окото.


Микровълнова-чекмедже

Този вариант е особено удачен, ако желаете печката ви да остане скрита, като в същото време да е лесна за достъпване и ползване, включително и от деца. Обемът на микровълновите фурни-чекмедже обаче обикновено е по-малък в сравнение със стандартния.


Почти незабележима

Не всеки има нужда от голяма микровълнова печка, която да ползва често. Ако само от време на време притопляте по нещо дребно, спокойно можете да настаните уреда на малко по-голяма височина или в ъгълче, до което няма да се протягате през цялото време. Например в нишата, която в много кухни се образува между хладилник и шкафа над него.


Над печката

Поставянето на микровълновата над котлоните на печката не е много разпространено решение у нас, въпреки че е класическо в много западни държави. Счита се за удобно всички уреди за готвене да са близо един до друг. Ако и според вас е така, може би тази позиция на микровълновата е една от най-удачните за вашата кухня.

Вижте още: Уреди, които ще ви превърнат в истински кулинарен виртуоз


На отделен рафт на стената

Стилно, семпло и практично решение. Ако кухнята ви не е голяма и в нея няма множество шкафове, чекмеджета, плотове и възможности за вграждане, това е перфектното място за микровълновата ви печка. Не е нужно да разполагаме с голямо пространство, за да се радваме на съвременна и удобна кухня!

След като вече сте решили къде ще бъде поставена вашата микровълнова, погрижете се въпросното кътче да изглежда страхотно и го поддържайте чисто и в добро състояние. При необходимост от майстор за допълнителен ремонт в кухнята, пуснете безплатна заявка в MaistorPlus и ще получите детайлни ценови предложения от регистрираните при нас специалисти.

За да се спрете на най-подходящия за вашия проект изпълнител, препоръчваме ви да разгледате онлайн профилите на фирмите и да научите повече за тяхната дейност. Освен това при нас са налични оценки за работата им от предишните им клиенти, с което ще придобиете представа за всеки конкретен майстор.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта