Как да превърнете тъмния и прашен таван в най-светлата стая в дома

Публикувано на 07/10/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 24/07/2016 | Видяно 4 314 пъти

С каква цел използвате таванското помещение в дома си? Може би сега то събира прах и паяжини, докато вие се чудите как да разширите квадратурата си, без да правите големи промени във вече съществуващите обитаеми стаи? Е, време е да промените функциите на тавана си! Нека ви представим как с продуктите на VELUX, той може да добие съвсем различен вид - приветлив, светъл и уютен, осигуряващ една допълнителна, много функционална и красива стая. За да постигнете най-добър резултат, преминете към пълния текст на статията тук.


Преценете квадратурата

За да претворите успешно старото таванско помещение в нова стая, изпълнена със светлина и свеж въздух, ще ви е необходимо да прецените с каква квадратура разполагате. От това ще зависи и вида на новата стая. Може да се окаже, че пространството е достатъчно за изграждане на допълнителна спалня или детска стая, но дори и да не е така, съществуват много други функции, които можете да придадете на своя таван.


Други важни фактори

Важно е да прецените пътя на светлината в помещението, за да сте сигурни, че ще изградите покривните прозорци от правилната страна, което ще ви гарантира енергийна ефективност. След като вземете решение относно функциите, които новото помещение ще придобие, ще ви е необходимо да поставите качествени покривни прозорци. Техните размери и разположение, също са от ключово значение за осигуряването на достатъчно светлина за живеене.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта