Как да почистим монитора?

Публикувано на 05/11/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 24/07/2016 | Видяно 3 833 пъти

Мониторът е сред главните компоненти от всеки компютър, а за разлика от мишката, клавиатурата или колонките, например, неговата подмяна е далеч по-скъпа. За съжаление, ежедневната употреба го съсипва, а правилната поддръжка и почистване са често подценявани процедури, с които можем да си спестим много пари и нерви. Именно затова днес ще ви представим основните и най-вредни замърсители, на които мониторът ни е изложен, както и най-практичните решения, с които можете да се справите с тях. Разбира се, в динамичния свят, в който живеем, работата често ни затрупва и нямаме достатъчно време да се погрижим сами, но в такива моменти, винаги бихме могли да разчитаме на професионалистите, които да се погрижат за чистотата в дома ни вместо нас.


Кое съсипва монитора ни?

Първият и най-често срещан замърсител е прахта. Натрупването й по монитора може да запуши важни отвори на устройството, което след време обикновено довежда до необходимост от разглобяване. Но има и много други замърсители - пръстови отпечатъци, разнообразни петна, косми от домашни любимци... Някои хора имат и лошия навик да се хранят пред компютъра, което също води до изключително неприятно зацапване. Редно е да избърсваме монитора редовно и прецизно, но и едновременно с това, трябва да бъдем максимално предпазливи по време на работа с него, за да избегнем някои от най-сериозните замърсявания.

Виж още: 7 начина, по които съсипвате вашите чаршафи


Каква кърпа да използваме?

На първо място - тя трябва да е чиста, разбира се. Най-подходящи и безопасни са памучните материи, а сред тях вече съществуват специални кърпи, които са анти-статични. Те се справят най-добре с отстраняването на прах и замърсявания, тъй като обикновените кърпи, особено хавлиените, оставят влакна по повърхността на монитора.


Кои препарати са най-подходящи?

Някои монитори (особено тези от по-нисък клас) са чувствителни на силни разтвори, като например - препаратите на спиртна основа. В супермаркетите продават леки вариации на ароматни препарати за стъкла, които биха могли да ни бъдат от голяма полза, но е редно да впръскваме от тях върху кърпата, а не директно по монитора. Най-безопасната течност е обикновената вода, но тя не би се справила с по-упоритите петна. Следващото ни предложение може би е най-оптималният и добър вариант, независимо от качеството на устройството, което ще почиствате.


Рецепта за домашен почистващ разтвор

Подгответе си:

  • Шишенце с пулверизатор

  • 1 част дестилирана вода

  • 1 част Ябълков оцет

  • Няколко капки лимонов сок

Приготвяне:

Просто смесете всички изброени съставки и разбъркайте добре. След това изсипете в шишенцето с пулверизатор и... това е! Важно е да се съобразите с големината на шишето. Например, ако е от 600 мл., смесете 250 мл. вода с 250 мл. ябълков оцет - така ще ви остане малко празно пространство за 6-7 капки лимонов сок, а и ще избегнете изливане, в случай че съдът не се затваря добре.

И не забравяйте, че винаги можете да разчитате на професионалистите за почистване - те могат да свършат цялата "мръсна работа", докато вие сте на работа или си почивате някъде. Направете безплатна заявка при нас, за да получите конкурентни оферти, предоставяйки ви възможността да разгледате профилите и клиентските оценки на компаниите и да вземете най-доброто решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Евгени Петров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта