Как се изолира подпокривно пространство?

Публикувано на 30/09/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 12/10/2018 | Видяно 16 408 пъти

Изолацията на подпокривното пространство е важна стъпка, осигуряваща уют и комфорт в дома и която би могла да преобрази всяко неизползвано таванско помещение в прекрасна обитаема мансарда. 


Откъде да започнем?

Съветваме ви преди да започнете с поставянето на изолация да проучите всички варианти, за да изберете най-подходящите продукти и да постигнете по-добри резултати.

Една от най-бързо развиващите се компании в тази област е KNAUF Insulation и предлага широка гама от продукти и системи, които посрещат постоянно нарастващите нужди от енергийна ефективност и звукоизолация на новостроящите се и съществуващи сгради.

Най-важната стъпка стартира с полагането на основните структурни слоеве. Голяма роля в случая играе текущото състояние на подпокривното пространство, тъй като съществуват ситуации, в които е най-добре то да бъде изцяло подменено. В зависимост от състоянието на скатния покрив, както и от конкретните небходимости на домакинството, изолацията би могла да се направи от страна на самото помещение или отвън.


Вътрешното топлоизолиране на покрива

Вътрешното топлоизолиране на покрива (първи слой между покривните греди и втори – между гредите и затварящата гипсокартонена обшивка) е препоръчително, когато съществуващото покривно покритие е в добро състояние и не предстои негово подновяване. Важно е за това решение да се прецени до колко светлата височина и обема на помещението позволяват да бъде намалени.

Поставянето на топлозиолация и по стените увеличава комфорта в помещението , особено ако стената е изолирана и отвън с каменна минерална вата.


Външно поставената топлоизолация

Външно поставената топлоизолация е подходящ вариант, когато искате да запазите съществуващата височина на помещението. По този начин оптимизирате покривната изолация бързо и ефективно, а същевременно запазвате интериора непокътнат.

Което и решение за поставяне на топлоизолацията на скатния покрив да изберете, важна част от него са покривните фолиа, които допринасят за максимално ефективното действие на системата.

Разгледайте и се запознайте с приложението на някои от топ продуктите на KNAUF Insulation за изолация на скатни покриви като например каменна минерална вата KR S, стъклена минерална вата Classic 037 и други, част от LDS изолационна система на Knauf Insulation.

Преминете към пълния текст на статията тук.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Ралица Пламенова VIP
Цялостен ремонт, София
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта