4 грешки, които да избягвате при ремонт на банята

Публикувано на 11/05/2016 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 30 822 пъти

Колкото и странно да ви звучи, банята трябва да носи енергията и атмосферата на останалите стаи. Не би изглеждало никак естетично, ако дневната ви е издържана в традиционен стил, а банята ви изглежда като част от луксозен хотел в Дубай. Опитайте се да се придържате към основната цветова гама в жилището, без да бъдете твърде ексцентрични. Ако все пак сте се вдъхновили за по-голяма промяна, можете да заложите на плочки, комбинирани с оригинален фототапет. На пазара има голям избор от хартиени тапети с дебело PVC покритие, така че можете да вдъхнете ретро звучене на вашата баня или да се пренесете мислено в някой мегаполис, избирайки архитектурен принт.

Вижте още: 10 забележителни бани от мрамор


Имайте реалистични очаквания

Въпреки че банята до преди няколко години се възприемаше като утилитарно пространство, хората започват да осъзнават, че тя може да се превърне в една от най-важните стаи в къщата и да влезе в ролята на своеобразен спа център. В стремежа си да оползотворите всяко кътче обаче, можете да си навлечете куп неприятности, за които после да съжалявате.

Съветваме ви да изготвите списък с нещата, от които не можете да се лишите - мивка, шкафче, душ, тоалетна чиния и т.н. Обмислете добре как ще ги разположите, така че да не се получава претрупване. Ако видите, че ще остане още свободно място, тогава преминете към втория списък, съдържащ "глезотии" - вана, душ кабина, биде, мивка за двама и каквото още ви хрумне. и смятате все пак за важно за вас.

Вижте още: 10 съвета за шикозни функционални малки бани


Винаги търсете индивидуалността на помещението

Не правете грешката да се опитвате да пресъздадете баня, в която сте се влюбили, докато сте почивали в някой хотел или сте посетили в жилището на приятели. Всяко мокро помещение е строго индивидуално заради тръбите, извивките и неправилните ъгли. Тъй като това е помещението, в което ще започва и свършва денят ви, направете го максимално уютно и комфортно. Да, черните стени могат да изглеждат невероятно стилно, но наистина ли бихте искали да се разсънвате в подобна атмосфера години наред? Представете си на тяхно място да имате закачливи и слънчеви нотки добро настроение.


4 грешки, които да избягвате при ремонт на банята

Обновяването на всяка стая в едно жилище е трудна задача, която понякога излиза и доста скъпо. Това важи с пълна сила, когато става въпрос за реконструкция на банята. Макар самото помещение да е с най-малка квадратура в целия апартамент, ремонтът изисква средства и търпение. Друг специфичен момент е, че в стремежа си да се сдобият с мечтаната баня, много хора допускат груби грешки, които могат буквално да съсипят цялата обстановка. Затова днес ще ви запознаем с 4 момента, на които да обърнете внимание, ако ви очаква скорошен ремонт на баня. В случай че все още не сте намерили подходящ майстор, който да свърши тежката работа, сравнете предложенията на няколко изпълнители.


Помислете за качествената вентилация

Съществува реален риск да се унесете в приятните емоции около избирането на плочки и мебели, но не забравяйте да включите в плановете си и добрата вентилация в банята. Задължително подменете старата система, за да се презастраховате от неприятен мирис, образуване на мухъл и олющване на боята.

Ако смятате, че е време да подновите интериора във вашата баня, не забравяйте да се обърнете към опитни майстори. Направете безплатна заявка, за да получите конкурентни оферти от водещи специалисти и да прочетете мнения за работата им от предишни клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта