Трапезни столове с неповторим дизайн

Публикувано на 13/10/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 13 585 пъти

Традицията среща новаторството в тези невероятни столове от дърво с нестандартен дизайн. Те са удобни, стабилни и наистина впечатляващи, благодарение на очевидния стилен синхрон, който създават с масата за хранене. Не забравяйте обаче, че наситените тонове изискват тихото присъствие на по-меки нюанси, които да създават онзи цветови баланс, заради който харесваме подобни смели решения в интериора толкова много.


Кожени столове с метален завършек за стилен дом

Макар да са капризни, кожените мебели си остават сред доказано най-удачните решения за съвременния дом. За да не се промени цветът им преждевременно и да не се напука кожата, изберете тапицирани трапезни столове от качествени материали. Столовете с метална основа, кожена тапицерия и интригуваща форма със сигурност ще приковат вниманието на вашите гости, но за да гарантирате дългия им експлоатационен живот, почиствайте ги редовно и отстранявайте веднага възникналите петна от храни и напитки.


Трапезни столове с неповторим дизайн

Едва ли има по-приятен момент от този, в който цялото семейство се е събрало около масата за хранене. Тя е сборен пункт за обмен на идеи, съвети и приятни разговори, за които обаче трябва да се настаним наистина удобно в трапезни столове с подходящ размер и приветлив дизайн. Независимо дали зоната за хранене у дома е в кухнята или пък в отделна трапезария, нашите предложения за трапезни столове изчерпват всички възможности! Подберете точното решение за своя дом, а ремонта на кухнята оставете в ръцете на квалифицираните специалисти на MaistorPlus!


Металните трапезарни столове със седалка тип решетка

Металът е не по-рядко срещан материал за столове от дърво, въпреки че се слави като по-неудобен. Храненето трябва да носи и удоволствие, затова не е изненадващо, че повечето метални трапезни столове са допълнени с меки подложки от кожа или плат, които да компенсират за хладната им натура. Препоръчително е подобни столове да бъдат комбинирани с трапезна маса със стъклена повърхност и метална основа, като гарантираме, че този впечатляващ комплект ще придаде стил и изисканост на цялото помещение!


С или без облегалки за ръце?

Столовете, които имат облегалки за ръце определено са по-удобни от тези, които нямат, но пък заемат значително повече място, което ги прави неподходящи за малки маси. Затова, ако броят места около масата е по-важен от комфорта, заложете на трапезни столове без облегалки за ръцете, като първо се уверите, че са достатъчно стабилни. Златният компромисен вариант е поставянето на стол с облегалки за ръцете начело на масата, а от двете и страни да подредите такива без.


Тапицираните столове остават категоричен лидер

Някои елементи в интериора никога не излизат от мода и сред тях безспорно са и тапицираните трапезни столове. Те са абсолютният победител по отношение на комфорта, а многобройните им разновидности откъм дизайн са още една причина да подредите именно тях около масата. Заложете на столове със стабилна основа от дърво или метал, като подберете с внимание цвета и материята на тапицерията, за да съответства на интериора в цялото помещение. В този смисъл за жилище, подчинено на минимализма, препоръчваме едноцветни столове с изчистени линии, а за по-артистично излъчване - столове, обагрени с интересна текстура.


Пластмасови столове за артистична кухня

Цветни и красиви, пластмасовите трапезни столове са подходящи за тези от вас, които не се страхуват да проявят креативност в интериора. Тези симпатични мебели могат да придобият всякакви форми и дори да следват извивките на тялото за постигане на максимално удобство по време на хранене. Преди да оборудвате кухнята или трапезарията с подобни колоритни столове обаче, уверете се, че дизайнът им е съвместим с този на масата.

Виж още: 15 функционални и модерни сокоизтисквачки


Елегантни и впечатляващи тапицирани столове

Червеното и бялото едва ли са били по-успешно съчетавани в интериора, като тази уникална маса за хранене и трапезни столове са самото доказателство за това. Макар да носят известна претенциозност, подобни мебели придават отличителен почерк на всеки модерен дом, а леко извитата им облегалка ще ги направи и достатъчно удобни, така че да не ви се иска да приключвате с вечерята.


Екзотичен полъх в кухнята с мебели от ратан

Трапезните столове от ратан са практични, удобни и невероятно достъпни. Освен с изумителната си издръжливост и огромното разнообразие от цветове, тези мебели ще ви грабнат и с очарователния си дизайн, който придава на всяка кухня или трапезария известна екзотика. Съчетайте ги с масивна маса от дърво и елегантни декорации за още по-зашеметяващ резултат!


Преценете големината на помещениетo

При избора на трапезни столове изключително важно е с колко голямо помещение разполагате. Ако нямате обособена трапезария и зоната за хранене е в кухнята, заложете на кръгла маса и столове с обли седалки, които да й подхождат. В случай че сте от късметлиите, които имат повече от достатъчно място - поставете масивна маса за хранене и столове със забележителен дизайн, като тук е удачно те да бъдат с квадратни седалки.

Виж още: Как да включим палетите при обзавеждане на кухня?


Измерете подходящата височина и разстояние между тях

За да бъдат удобни, трапезните ви столове трябва да бъдат с подходящи размери и да имат определено разстояние помежду си. Седалката на подобен стол трябва да е с минимална ширина от 46 см, докато оптималната й височина спрямо пода трябва да е между 46 и 50 см. За да е свободно движението на ръцете по време на хранене пък разстоянието между трапезните столове трябва да е поне 55 см. В този смисъл преценете внимателно колко стола можете да подредите около масата за хранене в зависимост от нейната форма и дизайн.


Невероятни столове с масивна основа и кожена тапицерия

Кожената тапицерия съвсем не означава еднообразие в дизайна, затова се запознайте и с по-интересните представители на този вид трапезни столове. Масивната им основа гарантира устойчивост, докато тапицерията намеква за многобройните цветови възможности, които кожените мебели предлагат. Ако държите на симетрията и вярвате, че в кухнята не трябва да има нищо излишно, това са точните трапезни столове за вашия дом!

Виж още: Как да изберем кухненски нож


Столове от дърво с класически дизайн

Неслучайно дървото е един от най-често използваните материали за направата на трапезни столове. То е една наистина традиционна идея, която може да придобие доста съвременни черти, като смели извивки и интересни декорации. Освен богатият избор на цветове, дървото печели симпатиите ни и със своята устойчивост и непретенциозност, както и с възможността да разчупите еднобразния дизайн с меки подложки и възглавници.


Няколко допълнителни детайли, на които да обърнете внимание

Преди да преминете към същинското закупуване на трапезни столове, уверете се, че те са достатъчно здрави - при преместване седалката и облегалката в никакъв случай не трябва да скърцат или да се люлеят. Удобството е другият важен фактор, на който трябва да обърнете внимание, като за целта изпробвайте столовете на място. Не правете компромис с обновяването и обзавеждането на цялата кухня, като откриете подходящите специалисти за нейния ремонт. Просто направете безплатна заявка в MaistorPlus и се уверете, че добрите интериорни решения са само на ръка разстояние!


Тагове:

Столове

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта