Стилни и впечатляващи - мраморни лампи с уникална визия

Публикувано на 13/11/2015 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 3 403 пъти

Всеки човек възприема лампата като традиционен и необходим аксесоар, който ще служи вярно дълги години, внасяйки светлина в дома ни. За един човек обаче осветителните тела са нещо много повече от необходимост. Лий Брум е талантлив млад дизайнер, който пренася съвременното осветление на съвсем ново и непознато ниво. През крехката си 7-годишна кариера, той е спечелил над 20 награди за впечатляващите си осветителни концепции. Новата колекция на твореца включва уникални лампи, в които се преплитат сюрреалистичен ретро привкус и изтънчен лукс. Във всяко едно произведение е използван традиционен мрамор, пречупен през призмата на модерния еклектизъм. В случай че имате желание да освежите визията на вашия дом, не забравяйте да се обърнете към професионалистите в тази област.


Висяща мраморна елегантност

Второто предложение на Лий Брум е с по-традиционна насоченост и може да се впише идеално както в дневната, така и в кухнята, особено ако плотовете ви са мраморни. Скулптурата отново е съставена от двата елемента, характерни за колекцията. Полупрозрачните качества на мрамора Карара се вписват идеално с оловния кристал, създавайки нежно сияние, което не дразни по никакъв начин очите.


Красива продълговата лампа

Сигурно почти всяко домакинство има флуоресцентна лампа над мивката в кухнята, но надали някой може да се похвали с подобен стилен аксесоар. Една от много хубавите страни на каменната продълговата лампа е, че шарките върху мрамора са индивидуални, така че можете да сте спокойни, че вашата "туба" е единствена и неповторима. Ръчно изработеното осветително тяло е завършено от полиран месинг в двата края.

Вижте още: Креативни прозорци - един по-различен поглед към света


Кристално кълбо вещае светло бъдеще

Тази уникална лампа напомня изключително много на кристалните кълба, които използват редица ясновидки. Макар да няма претенции да предсказва бъдещето, това произведение на изкуството ще внесе личен стил и силно присъствие във всяко помещение. Долната част на настолната лампа е изработена от мрамор Карара, докато прозрачната сфера е от оловен кристал. LED крушката пък умело е скрита под мраморната повърхност, за да се получи мека и приглушена светлина.

Вижте още: Причудливи, екстравагантни и впечатляващи - дизайнерски лампи, които приковават вниманието


Разрязана наполовина сфера

Визуалният ефект, който се получава при комбинирането на плътни и прозрачни материали, винаги е вълнувал живо дизайнерите. Последната лампа от колекцията на Лий Брум е колкото традиционна и изчистена, толкова и новаторска. Двете полукълба са изработени от непрозрачен акрил, допълнен от полиран месинг по средата.

Коя от лампите ви допадна най-много? Или имате ваше собствено произведение на изкуството вече у дома? Ако сте се вдъхновили да промените вида на вашето жилище, не забравяйте да се свържете със специалистите, за да изпълните успешно всички свои идеи. Заявете проект напълно безплатно, за да получите различни оферти от водещи специалисти по интериорен дизайн.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта