Направи си сам градина в битов стил

Публикувано на 13/09/2015 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 12 260 пъти

Озеленяването на градина в битов стил е изключително лесна задача. Този тип аранжиране не е обвързано с определен дизайн, тъй като целта е да се постигне по-непринуден вид. Сигурно сте забелязали, че по начало градините на типичните селски къщи предлагат калейдоскоп от цветове, текстури и аромати. Комбинирайте високи цветя със заоблени цветни туфи за разнообразие. Добавете и храстовидни растения за контраст - розата е един наистина добър избор.

Вижте още: Полезни съвети за правилното аранжиране на градината


Очарователна ограда в селски стил

Този важен елемент е завършващата точка от визията на вашата скромна и уютна градина. Забравете за високите огради, изградени от бетон или тухли, тъй като те ще отнемат от автентичното "селско" усещане. Бели колчета, дървени арки и решетки са най-добрият вариант, на който да се спрете.

Вижте още: Градински столове с неподражаем характер


Пътеките са сърцето на вашата градина

Алеите, които ще пригодите за преминаване, трябва да се вписват в цялостната обстановка. Стари тухли, павета, чакъл или парчета дърво са подходящи материали за пътеките в градината. За предпочитане е да са лъкатушни, сякаш водят към някаква тайна градина. Така дори в съвсем малко пространство, след всеки завой пред погледа ви ще се открива гледка под различен ъгъл.


Направи си сам градина в битов стил

Рустик стилът все по-упорито се налага като тенденция както в интериорното обзавеждане, така и в градинското. По определение, рустик буквално означава груб, недодялан, селски, но очарованието на това течение се крие именно в простия и обикновен начин на живот, носещ безгранично спокойствие. Ето защо днес ви предлагаме няколко идеи, благодарение на които можете да си направите сами градина, издържана в чаровния битов стил. Има множество опции за рустик аксесоари и аранжировка, които освен че ще превърнат двора ви в уютно и привлекателно място, няма да навредят и на бюджета ви. Ако мислите, че ще ви е трудно да се справите със задачата, най-добре се доверете на професионалистите, които ще свършат тежката работа вместо вас.


Зеленчукови лехи за автентична атмосфера

Ако сте решили да си направите сами градина в битов стил, не бива да пропускате обособената зона със зеленчукови растения. Това, разбира се, не бива да се тълкува като жертва в името на екологичната продукция, а като важна част от цялостния чаровен облик на вашия двор. Напълно достатъчни са няколко лехи, подредени с финес.


Декоративни петлета, къщички за птици и какво ли още не

Има ли нужда да ви казваме, че дори и в градината аксесоарите играят ключова роля? Поставете собственоръчно направени къщички за птици и поилки, декоративни градински фигурки, интересни ветропоказатели, за да направите вашата градина в битов стил още по-чаровна.

Убедихте ли се, че съвсем не е трудно и скъпо да се сдобиете с ефектна рустик градина? Нужни са ви само много желание, добри идеи и доза сръчност. В случай, че не можете да отделите време, за да си направите сами подобен уютен оазис, професионалистите в MaistorPlus винаги са насреща. Направете безплатна заявка, разгледайте изпратените ви оферти и проучете различните изпълнители с помощта на мненията на предишни техни клиенти, за да изберете най-подходящия за вашия проект.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Ангел Йорданов VIP
Боядисване и декорация, Банкя
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта