Как младо семейство сбъдна своята мечта и ремонтира своята къща на село

Публикувано на 17/03/2022 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 17/03/2022 | Видяно 5 941 пъти

      През последното десетилетие все повече хора се завръщат към спокойния живот на село, заменяйки градската среда. Животът в къща е тенденция, която от доста време се подвизава на запад. В следствие на пандемията, обхванала света през последните почти 3 години, интересът към извънградския живот се увеличи, като България не прави изключение. По време на пандемията много компании преустановиха работния процес в офис и служителите им започнаха да работят от вкъщи. Такава е и историята на младото семейство – Мая и Александър, което е закупило стара къща на село, която определено има нужда от освежаване и облагородяване, за да започнат своя мечтан живот там. С отминаването на зимата и приближаващите топли дни, семейството започва да планира предстоящите ремонти дейности.

      Поради икономическата обстановка също като голяма част от обществото и младото семейство среща трудности по пътя на своята мечта. Ремонтът на къщата ще отнеме много време, ако те сами финансират проекта си. Бюджетът, който ще им бъде необходим е около 50 000, но както знаем - винаги е добре да имаме едно наум за допълнителни разходи.

      Ето тук идва на помощ и ОББ. С помощта на  потребителски кредит от ОББ,   младото семейство може да подпомогне проекта си, като също може и да избере и срока и вноската по кредита в зависимост от възможностите си. С предприемането на тази стъпка, Мая и Александър ще прекрачат прага на новия си дом по-скоро.


Началото на всичко

      Мая и Александър са добре запознати с факта, че тяхната мечта е с висока цена. Да създадеш уютен и красив дом, в който да създадеш семейство, е една нелека задача. Мая и Александър се запознават в университета, като и двамата са учили Графичен дизайн. Ето защо те имат точна визия за това как да изглежда домът им. След като внимателно анализират финансовата част на проекта  вземат решението да се възползват от потребителски кредит ида започнат със създаването на семейното огнище. Двамата внимателно изчисляват каква да бъде тяхната месечна вноска, за да не се притесняват дали ще се справят с месечния си бюджет. Избират по-дълъг погасителен период със съответно по-малка месечна вноска. 

      Тъй като къщата има нужда от цялостен ремонт, първата им стъпка е смяна на покрива. На първо място домът ви трябва да бъде сух, топъл и защитен. Следващата стъпка, която решават да предприемат е външна изолация и смяна на старата дървена дограма с нова.


Създаване на уютно пространство

      Още с влизането в къщата, Мая си представя кое, къде и как ще бъде разположено. Тъй като къщата е на два етажа, Мая и Александър единодушно решават, че на първото ниво ще разположат кухня, трапезария и хол. Двамата имат желание да обединят помещенията, за да може когато имат гости, всички да си говорят и да се забавляват заедно. След събарянето на няколко стени, можете да видите и крайния резултат. Тяхната нова кухня, трапезария и хол имат чудесна гледка към градината, а големите прозорци създават илюзия за простор. Обзавеждането, което са избрали двамата влюбени, е съвременно и елегантно, създаващо уют с меките тонове, ленът и дървените елементи.


Как да превърнете спалнята в мечтаното място за почивка

      Въпреки малките си размери, къщата на Мая и Александър крие огромен потенциал. На втория етаж се позиционират две спални, като едната има своя собствена баня и още една баня с тоалетна. Втората спалня ще се използва за гости или пък кой знае - може скоро в къщата им да се чува детски смях. За тяхната спалня те избират отново цветове в светлата гама, като Мая се старае да внесе уют. Александър казва, че това е любимото му място в цялата къща. От прозореца им се открива прекрасна гледка към двора на къщата, където Мая планира да развихри своята страст към градинарството. И двамата са фенове на изчистените линии и пастелни цветови комбинации, затова къщата има минималистичен дух.


Интегрирана баня в спалнята и отделно

      Спалнята е нашето малко местенце, в което да се скрием и да почетем хубава книга и да си починем. Ето защо самостоятелната баня е чудесен избор, достъпът към нея е само през спалнята и там е вашето уединено място. На първо място банята е функционална стая. Има много неща, от които имаме нужда, но пък не са много приятни за окото – четки и паста за зъби, допълнителни ролки тоалетна хартия, козметика и т.н. Също така са подбрали шкафове под мивката, в които да събират всички необходими принадлежности. Семейството се е спряло отново на семпъл и модерен дизайн, като в случая има вана и отделно душ кабина и в двете помещения.


Спалня за гости или бъдещата детска стая

      На същия етаж се намира и втората стая, предназначена за спалня. При първото им посещение, още преди да закупят къщата, бюрото привлякло вниманието и на двамата. Спалнята е семпла, но винтидж, а тоалетката и бюрото придават характер на помещението. Не изневеряват на избора си за цветова гама и отново използват сходни цветове с останалите стаи в къщата. Практиката за използването на монохромна палитра е често срещана - по този начин домът изглежда хармоничен, а и защо да се затормозявате в избора на цветове за всяка стена? В случая избраната от тях може да бъде комбинирана с различни декоративни елементи и цялостната визия да се промени.

      Крайният резултат е изключително приятен, съчетаващ в себе си модерно и класическо излъчване, топлина и уют. Е, Мая и Александър вече обитават своя нов дом, сбъдвайки своята приказка. А до него ги води само едно запитване, отправено към ОББ. Ако и вие искате да направите положителна промяна в своя живот и да обновите дома си, доверете се на опитните консултанти, които ще отговорят на вашите въпроси.

 Полезна информация за финансирането – какво е необходимо да знаете?

      От голямо значение е да се информирате внимателно, когато предприемате подобна важна стъпка. В тази връзка ви представяме основните условия, предлагани от ОББ. Условията, които ви предоставят ОББ са подходящи за всеки, тъй като можете сами да изберете срока и месечната вноска.

  • Финансиране от 1000 до 70 000 лв. – максималният размер на кредита се определя, съобразно профила на клиента.
  • Срокове – сами определяте за колко време да погасите потребителския кредит – от 6 месеца до 10 години
  • Без обезпечение – От вас не се изисква да предоставите материални или договорни гаранции
  • Онлайн кандидатстване – Попълнете формата за запитване в сайта на ОББ и ще получите съдействие от консултант за преминаване през процеса
  • Без такса за обслужване и разглеждане на документи при дистанционно кандидатстване и сключен договор
  • Бонус получавате кредитна карта на ОББ

За да научите още полезна информация или да се свържете с консултант на ОББ, посетете официалния им уебсайт - https://www.ubb.bg/

 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
38 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
28 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта