От днес свободно можете да преминете по бул. „Черни връх”

Публикувано на 01/09/2015 от Елица Мартинова | Последна редакция на 17/09/2016 | Видяно 2 223 пъти

Ремонтните дейности по бул. "Черни връх" в столицата, които предизвикваха километрични задръствания през лятото, ще приключат до края на утрешния ден, съобщават от Центъра за градска мобилност. По план е пуснат за преминаване участъкът от бул. „Черни връх” направо през кръстовището с ул. „Сребърна”, но довършителни дейности наложиха удължаването на достъпа за още два дни в участъка по ул.„Сребърна” от бул. „Черни връх” до автостанция „Хладилника" до 24.00 часа на 02.09.2015 г.

През последните няколко месеца по една от главните пътни артерии в София се изграждаха две кръстовища на две нива - и ремонтните дейности засягаха отсечките между бул. "П. К. Яворов" и ул. "Симеоновско шосе", от ул. "Атанас Дуков" до бул. "Черни връх". Заради строителството на естакадите бе забранен достъпът за автомобили по ул. "Сребърна" в участъка от бул. "Черни връх" до метростанция "Хладилника".

Работата по инфраструктурните подобрения започна през март, а ограниченията доведоха до километрични задръствания и тапи по едни от най-оживените пътни артерии в София. По план строителството трябваше да приключи до вчера - 31-ви август, но са се наложили довършителни дейности.

От общината са категорични, че чакането си заслужава, тъй като смятат, че новопостроените кръстовища на две нива значително ще облекчат трафика в столицата.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Гошко Покриви
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта