Уютен интериор с помощта на растения

Публикувано на 26/01/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 26/01/2023 | Видяно 2 366 пъти

Един от най-ярките трендове сега е близостта с природата и екосъобразният начин на живот. Независимо дали говорим за градско жилище или непретенциозна вила на село, красиво декорираният с растения интериор привлича вниманието и събира много почитатели по целия свят. Има такова общество наречено Urban Jungle, което е не само много популярно в социалните медии, но и изразява определено мислене и начин на живот.  

За любителите на растенията новините са повече от добри - сега домът изпълнен с растения е на върха на модните тенденции, а освен всичко друго е и възможност да придадем много уют и атмосфера в интериора. Вижте как. 


Старинна керамика, винтидж декор и дървени кутии

Растенията внасят много свежест в помещението и за да се придаде ефирност на винтидж декора добавете не много големи ботанически детайли. Отлично биха се вписали саксия с алое вера или кактус аранжирани в близост до старинна фотография в рамка. Също така в композицията биха подхождали старинна ваза или други подобни декоративни елементи. 

Ако път сте предпочели скандинавски или съвременен стил за дома си може да го допълните с дървени кутии, в които да аранжирате такива растения като босилек, мента или кориандър или пък други билки и подправки. Подредете ги в кухнята. Това ще придаде много очарование и уют на стаята. 


Кактуси и сукуленти

Чаровно растение е кактуса, а когато са събрани в група и подредени в красива композиция с други цветя винаги се превръщат в красива точка на стаята. Също така те изглеждат прекрасно, когато са аранжирани до старинни снимки, особено ако са посадени в саксии с изящни съвременни форми.  

Сукулентите наподобяват живи скулптури и могат да се превърнат в основен декоративен акцент на всяко помещение в жилището. Те чудесно допълват африканско изкуство или класически дизайн. Оригинална идея е поставянето им в близост до книги в библиотеката или пък на рафта. Биха се откроявали особено на тъмни цветове и стени поради ярко зеления цвят на растенията. 


Комбинирай растения и ботанически елементи

Естествената красота на растенията и техният наситен зелен цвят е отличен начин да се подчертаят ботаническите илюстрации. Поставените в близост до саксиите с растенията постери или картини с цветя, а също така и изсушените листа поставени в рамка ще създадат впечатляващ ефект благодарение на различните форми и текстури. 

Мебелите, украсени с флорални мотиви, ще допълнят общата "зелена" тема в интериора. Декорирайте дивана и фотьойлите с възглавници на цветя и поставете няколко статуетки във формата на кактуси на рафтовете. Също така, не забравяйте за цветята във вази - евкалиптовите клони ще бъдат перфектното завършване на декора на всеки скандинавски интериор. 

За един перфектен завършек можеда поставите саксиите с цевятата в различни плетени кошници или кошове. Това моментално ще добави чар и много уют в помещението. Подредете кошниците до прозореца или в близост до етажерката с книгите за повече усещане за хармония и релакс. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
16 извършени проекта