Как да обзаведем дневна в скандинавски стил?

Публикувано на 24/11/2015 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 6 584 пъти

Основна идея, на която се основава този изчистен и подреден стил, е светлината, независимо дали естествена, или изкуствена. Рядко ще видите традиционен северен дом, на чиито прозорци има щори. Ето защо, ако сте решили да интерпретирате това интериорно течение у дома, трябва да обърнете особено внимание на осветителните тела. Колкото по-ярко светят те, толкова по-добре. Няма да сбъркате, ако изберете големи кръгли полилеи или пък множество високи лампиони.


Как да обзаведем дневна в скандинавски стил?

Скандинавският стил от край време се е наложил като еталон за добър вкус. Не е случаен и фактът, че редица известни хипермаркети за мебели са "родом" от студените северни страни. Прочул се из цял свят със своята практичност и изискана простота, скандинавският интериор може да се похвали с елегантен вид, безупречно качество и функционална топлота. Днес ще ви представим основните линии, с които се откроява този стил в обзавеждането. Ако сте решили, че и във вашия дом е дошъл моментът за промяна, не се колебайте да се свържете с интериорните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus.


Естествени материали на показ

Топлите тонове на дървесината и зелените растения тук-там внасят уют и стил в дневната, така че не се колебайте да ги подчертаете. Можете да се сдобиете с красив ламинат в топли кафяви нюанси, за да постигнете автентична скандинавска визия. Разбира се, всичко, което ще изберете, трябва да е в класически вариант и да е подчинено на принципите на минимализма. Затова не е добра идея да залагате на тежки и обемни дървени секции и скринове, които ще отнемат от чара на този небрежен стил.


Максимално опростена цветова схема

Първото правило в скандинавския интериорен стил е белотата. Стените, таваните, в някои случаи дори подът, са в бял цвят. Той служи като платформа, чист фон за смесване на идеи и деликатни цветови нюанси. Типичната скандинавска всекидневна комбинира повече от умело съвременния шик с домашен уют и комфорт. Ако сте сред почитателите на еклектичния интериор, може би идеята за бели стени, създаващи усещане за простор, не е съвсем подходяща за вас.

Вижте още: Малки промени, с които да внесете свежест в дневната


Класически форми в полза на традициите

Стандартните геометрични форми като правоъгълник, квадрат и кръг, са често срещани при скандинавските дневни. Избирайте мебели с повече място за съхранение на вещите, тъй като аксесоарите също трябва да са сведени до минимум, за да се получи това усещане за подреденост и чистота.

Вижте още: 5-те водещи тенденции за дома за 2015 г.


Малката камина внася топлина и уют

Необходим атрибут на този интериор е камината или печката, която да се превърне във фокусен център на вашата дневна. Както можете да предположите, в северните страни зимата е доста по-студена от тази, която ние познаваме, така че камината не е само дизайнерски трик, с който да се внесе личен стил в помещението.

Ако сте готови за промяна на дневната, не се колебайте да се обърнете към интериорните дизайнери, които ще ви дадат още ценни съвети и насоки. Направете безплатно запитване, за да получите конкурентни оферти за вашия проект. След като разгледате профилите на различни изпълнителни и прочетете мнения за тяхната работа от предишни клиенти, ще можете да направите най-подходящия избор за вашия дом!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта