Плюсове и минуси на материалите за изработка на тенджери и касероли

Публикувано на 15/06/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 20/10/2017 | Видяно 34 762 пъти

Купи

С изумителна здравина и невероятно удобство ще ви впечатлят и съдовете от серията STONEROSE, които притежават стабилна алуминиева основа и покритие от малки частици кварц и розов гранит. Те са устойчиви на надрасквания и са подходящи за почистване в миялна машина, но пък не бива да се поставят върху индукционни котлони. Освен че ви дават възможност да готвите с минимално количество мазнина, тези касероли грабват вниманието и със своя наистина уникален дизайн!

Виж още: Как да изберем красиви и удобни детски прибори за хранене?


Стъклената тенджера ще направи готвенето в пъти по-лесно

Купи

Задушете зеленчуци или пък пригответе любимата си пилешка супа в стъклена тенджера и сами ще се убедите в нейните безспорни качества! Тя притежава забележителна устойчивост, а освен това се явява наистина стилно допълнение към кухненското оборудване. Стъклените съдове за готвене обаче са чупливи при резки температурни промени, затова ги загрявайте постепенно. Лесната поддръжка и невероятната им практичност все пак ги прави предпочитан вариант за всяко модерно домакинство.

Виж още: 10 идеи как да пестим в кухнята


Медните съдове изискват по-специална поддръжка

Купи

Медните съдове за готвене се отличават с по-висока цена, но притежават завидна устойчивост и дълготрайност. Подобно на алуминиевите тенджери и касероли, те не са подходящи за приготвяне и съхранение на кисели храни. Ефектният им външен вид също така изисква и фина поддръжка - след внимателно измиване, този тип съдове трябва да се полират, за да се запази отличният им външен вид.

Виж още: Практични и удобни мелнички за подправки за вашата модерна кухня


Удобни и ефектни тенджери и касероли от неръждаема стомана

Купи

Тенджерите от неръждаема стомана са се доказали във времето със своята здравина и неповторимо удобство. Те са важен елемент от съвременната кухня, защото са подходящи за приготвянето на всякакъв тип ястия, като често разполагат и с подсилена основа за още по-голяма издръжливост. Практични за използване и невероятно лесни за почистване, този тип съдове ще ви очароват с разнообразни варианти откъм дизайн, съобразени с вашето кухненско обзавеждане.


Съдовете от чугун очароват с неподражаема здравина

Купи

Ястията, приготвени в чугунена тенджера или касерола, стават бавно, но пък са изключително вкусни! Този материал се отличава с невероятна здравина, като трислойното емайлирано покритие гарантира неговата издръжливост и предопределя високата цена на съдовете. Макар и по-тежки, касеролите от чугун си остават традиционно решение за кухнята, като опитните готвачи съветват да не съхранявате в тях готовите ястия за дълго време и да ги подсушавате внимателно веднага след измиване.


Ненадмината практичност и изумителна лекота със съдове от алуминий

Купи

Алуминиевите тенджери и касероли са достъпни и устойчиви, като тяхното основно предимство е невероятната лекота на материала. Те се затоплят бързо и са подходящи за приготвянето на различен тип варива, но не поставяйте в тях продукти с висока киселинност. Повечето съдове от алуминий разполагат с незалепващо покритие, което ги прави изключително практични за съвременната кухня, но експертите съветват да не съхранявате в тях готовите ястия.


Традицията повелява да готвим в устойчива керамична касерола

Купи

Керамичните съдове за готвене са класическо решение, изпитано във времето. Те са доказано издръжливи и удобни, а ястията в тях стават по-бавно, но се отличават с невероятни вкусови качества! Този тип тенджери и касероли трябва да се съхраняват с отворен капак и да се подсушават веднага след измиване - по-този начин ще съхраните добрия им облик за дълго време. Освен това е важно да запомните, че не бива да поставяте подобни съдове в предварително нагрята фурна, защото е възможно да се спукат.


Плюсове и минуси на материалите за изработка на тенджери и касероли

Създаването на вкусни ястия е приоритет за всяка домакиня, но за целта тя трябва да разполага с удобни и практични съдове за готвене. За да ви помогнем в избора на качествени тенджери и касероли, днес ще ви разкажем за предимствата и недостатъците на материалите, от които се изработват. На кой от тези великолепни съдове разчитате вие? Споделете с нас своите впечатления, а ремонта на кухнята оставете в ръцете на най-добрите специалисти в областта!


Здравословният начин на живот изисква кухнята да разполага с тенджера за готвене на пара

Купи

Впечатляващите тенджери за готвене на пара са първата стъпка към по-здравословен начин на живот. Те притежават устойчива основа от неръждаема стомана, като се отличават със здравина и универсален дизайн. Този тип съдове се предлагат с различна големина и вместимост, така че да се превърнат в практично допълнение към оборудването на модерната кухня. Уникалните тенджери и касероли, които ви представихме, със сигурност ще направят готвенето по-лесно и приятно, а за изграждането на хармонична и приветлива кухня се доверете на опитни професионалисти! Вижте техните оферти и профили в MaistorPlus, като заявите проект безплатно още сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта