Елегантни декорации за една по-красива и приветлива кухня

Публикувано на 27/03/2020 от Виктория Маринова | Последна редакция на 27/03/2020 | Видяно 56 174 пъти

Съвременната кухня е функционална, удобна и не на последно място прекрасно декорирана! Отдадени на идеята, че преобразяването на кухнята в едно по-хармонично и красиво пространство не винаги изисква солидна инвестиция, ви представяме няколко интересни украси, които ще я направят източник на добро настроение. Кои от тези идеи бихте приложили във вашия дом? Споделете с нас резултатите, а за да усвоите максимално малката кухня, поверете ремонта й на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus!


Добавете чаровни детайли по кухненските рафтове

Декорациите не могат да направят кухнята по-приятна, ако в нея цари пълен безпорядък. Затова вместо да инвестирате в закупуването на скъпи и претенциозни украси, уверете се, че отворените рафтове са перфектно подредени. За да допринесете за разчупения им вид пък добавете няколко декоративни бурканчета, ваза с цветя, подберете красива свещ в контрастен нюанс или пък просто подредете колекцията си от дизайнерски чаши за кафе!

Виж още: Кухненски код: Червено!


Не пренебрегвайте пространството над шкафовете

При организацията на кухненския модул, златното правило гласи, че най-често използваните пособия се поставят най-близо до нивото на ръцете. Уредите и съдовете, към които посягате по-рядко пък можете да подредите високо горе и то така, че да създават усещане за една по-уютна и приветлива кухня. Върху кухненските шкафове можете да поставите още малки и непретенциозни саксийни растения или друг тип декоративни елементи, които да ви мотивират за приготвянето на истински кулинарни шедьоври!


Вдъхнете живот на стените с интересни декоративни елементи

Какво по-добро вдъхновение за изкусните готвачи у дома от красиви стенни декорации, посветени на кулинарното изкуство? Независимо дали разполагате с компактна кухня или сте случили на просторно и светло помещение, украшенията по стените във вид на закачливи прибори за хранене ще създадат неповторима творческа атмосфера. Ако пък сте почитатели на минимализма и избягвате натрапчивите декоративни елементи у дома, можете да заложите на макро фотографии на различни продукти, които ще ви мотивират да научите някоя и друга вкусна рецепта!

Виж още: Идеи за красиви и практични малки кухни


С четка и боя придайте нова визия на кухненските пособия

Защо да подменяте кухненските прибори, когато можете да ги приобщите към доброто настроение в кухнята, като просто освежите вида им? С помощта на тиксо, четка и боя можете да им вдъхнете нов живот и по този начин да ги направите не само практично, но и красиво допълнение към новото оборудване на кухнята си. По подобен начин можете да декорирате и семпли чаши за кафе, чайници и дори вази!


Добавете цвят в дизайна на мебелите и уредите

Създаването на перфектно декорирана кухня вече е постижимо и с подръчни средства и тази идея е точното доказателство за това. Можете да освежите вида на всяко помещение бързо и без усилия, като използвате цветно фолио за мебели и уреди. Стига да имате въображение и известно усещане за симетрия, в изпълнението на тази идея просто няма какво да се обърка! Затова запретнете ръкави и преобразете хладилника, масата за хранене или целия кухненски модул, като препоръчваме да се придържате към една основна шарка или цветова гама.

Виж още: Да намерим идеалното място за микровълновата печка


Сдобийте се с уникални подложки за топли напитки

Подложките за чаши не са това, което бяха и днес те се отличават с уникален дизайн, подходящ за всеки тип кухненско обзавеждане. Ако сте заложили на кухня в рустик стил например, изберете естествени дървени подложки, които да допринасят за създаването на хармонична обстановка. На новаторите сред вас пък предлагаме да разгледат плетени варианти от цветни нишки, подложки със забавни илюстрации или пък по-елегантни решения, въплътили очарованието на ръчната изработка.


Погрижете се за прозорците в кухнята

Този трик за освежаване на кухнята вероятно вече ви е познат, но ако случайно сте пропуснали, сега е точното време да се погрижите за кухненските прозорци. Освен от редовно почистване, те имат нужда и от фини завеси, които да направят помещението по-красиво и гостоприемно. Изберете готови завеси в десен, който пасва на стила на вашата кухня, а ако сте творчески настроени, ги създайте сами! Ще се изненадате как един толкова малък детайл може да повлияе положително на цялостното излъчване на дома ви.


А ето и един нов и интересен начин да отглеждате растения в кухнята

Макар често да ни се иска да добавим късче природа в кухнята, мястото все не достига и накрая любимите ни саксийни растения се оказват притиснати на някой тесен рафт или пък върху хладилника, където предимно ни се пречкат. Представяме ви лесен начин да превърнете малките растения в симпатично допълнение към кухненския дизайн. За целта ви трябват здрави цветни шнурове и известна доза упоритост за създаването на перфектните възли. В случай че търсите по-постоянно решение, което не изисква особени грижи, заложете на красиви поставки с декоративни цветя, които можете да поставите дори асиметрично за по-артистичен облик на кухнята! Нейният качествен ремонт пък оставете в ръцете на квалифицирани майстори, като заявите проект при нас безплатно още сега!


Тагове:

Кухня

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта