Топ 10 тенденции за кухни през 2016 година

Публикувано на 04/08/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 74 174 пъти

Когато говорим за тенденции, цветовете си остават ключов фактор в оформянето на новата мечтана кухня. През тази година тя е облечена в топли, землисти тонове, като в нея присъстват още класическото бяло и меките разновидности на сивото. Подобна кухня притежава неподправена природна красота, като въплъщава усещане за удобство и завидна функционалност, характерни за съвременното обзавеждане на дома.

Виж още: Кухненски код: Червено!


Стъклените елементи впечатляват с елегантност и лекота

Неповторимият блясък на стъклените елементи в кухнята несъмнено ще ви очарова и през 2016 година, когато ефектните лъскави повърхности трайно се настанят в тази важна стая на дома. Ще видим стъклото както като част от кухненския гръб и плот, така и въплътено в шкафовете, като перфектен завършек към техния минималистичен дизайн. Освен че са лесни за почистване, тези повърхности са изключително устойчиви и дават безкрайни възможности за цветови интерпретации.

Виж още: 5 начина да направим кухнята си "по-зелена"


Добавете закачливи винтидж детайли в кухнята

Максимата, че новото е добре забравено старо, важи с пълна сила и за обзавеждането на кухнята през тази година. Това ви дава възможност да внедрите в нея онези красиви, но доста стари столове, които наскоро открихте при ремонта на таванското помещение. Важно е обаче да отбележим, че винтидж елементите трябва да бъдат подбирани вниманително, така че да подхождат на останалата част от обстановката. Семплата кухня например има нужда от цветен елемент, който да й вдъхне живот, затова тук можете да експериментирате с ярки ретро декорации.


Отворените рафтове продължават да са все така модерни

За тази тенденция сме говорили неведнъж и преди - тя се отличава с оптимално използване на вертикалното пространство, визуално разчупва помещението, като ви дава възможност да подредите ефектни съдове и декорации. Специалистите съветват да поставите най-често използваните кухненски джаджи на най-ниските рафтове за по-лесен достъп, а ние ви даваме идея за създаване на мечтаната кухня на 2016: заложете на елегантен модул с минималистичен дизайн, като замените високите шкафове с рафтове, а върху тях подредите впечатляващи медни или позлатени съдове!


По-широките долни шкафове се превръщат в олицетворение на удобството

Много домакинства отричат поставянето на високи кухненски шкафове с основанието, че те стесняват допълнително и без това малката кухня, а освен това най-горните рафтове са трудни за достигане. Това налага нуждата от по-добро усвояване на пространството в долните шкафове, които, при липса на кухненски остров, трябва да поберат цялата посуда. За максимален комфорт дизайнерите създадоха по-широки долни шкафове, които имат и по-голям капацитет, като очаквано през 2016 те ще присъстват в почти всяка модерна кухня.


Металите превземат кухните ни и през новата година

Много съвременни кухни вече са приютили металите, като една от тенденциите, която едва ли ще отмине в следващите няколко години. Доказателство за това е фактът, че позлатените и медни елементи присъстват в обзавеждането на кухнята и през 2016, като категорично доминират над среброто. Интегрирайте тази идея у дома, като "позлатите" дръжките на кухненските шкафове, поставите ефектен меден полилей или пък подмените някои съдове с техните метални еквиваленти.


Кухненските уреди от неръждаема стомана са по-впечатляващи от всякога

Уредите от неръждаема стомана в черно са необходима новост на пазара, която предлага по-нежна, но същевременно оригинална алтернатива на познатите ни иноксови джаджи. Този тип покритие внася изтънченост и индивидуализъм в помещението, като е създадено така, че по него не остават отпечатъци при допир. Ако планирате да подменяте изцяло кухненското оборудване, уредите от този тип са идеалният естетичен завършек за един по-модерен дом!


Изчистените линии доминират в кухненските модули

Модерният кухненски модул на 2016 е със семпъл дизайн, лишен от богати орнаменти и ярки контрасти. Изчистените му линии правят помещението по-просторно, като дават възможност на други елементи от обзавеждането да изпъкнат. Характерната универсалност на този тип модули ги прави подходящи за жилища с всякакви размери и особености, като те често съчетават мечтаното удобство с елегантна визия. А вие бихте ли заложили на подобен минималистичен дизайн за своята кухня?


Топ 10 тенденции за кухни през 2016 година

Ремонтът на кухнята неминуемо е натоварен с огромни очаквания и изгарящо нетърпение да видим крайния резултат. Преди обаче да се втурнем към поредното преобразяване на дома, добре е да се запознаем с материалите и решенията, които тепърва ще начертаят новата представа за модерна кухня. Предлагаме ви няколко впечатляващи тенденции в обзавеждането на това важно помещение през 2016 година, като не забравяйте, че специалистите, регистрирани в MaistorPlus, са винаги насреща за реализирането дори на най-смелите интериорни идеи!


Елементите от необработено дърво ще придадат особен чар на помещението

Артистичните елементи от необработено дърво ще допринесат не само за уникалния облик на вашата кухня, но и ще създадат особен комфорт в нея. Естествената им красота гарантирано ще привлича погледа още от прага на помещението, като обаче тя трябва да е в синхрон със стила на останалото обзавеждане. Ако не сте уверени, че тази тенденция ще пасне на вашето усещане за естетика, препоръчваме да добавите по-дребни, но интригуващи дървени декорации в кухнята, така че да прецените до колко съчетанието ви допада.

Виж още: Джаджите, които всяка домашна пекарна за сладкиши трябва да има


Геометричните фигури създават добро настроение в кухнята

Кулинарните виртуози знаят, че ключът към перфектно приготвените ястия е доброто настроение по време на готвене! Ето защо много от тях залагат на кухни, в които са вплетени забавни геометрични фигури. Те придават индивидуалност на помещението, като визуално разчупват строгия му вид. Не отлагайте създаването на мечтаната кухня у дома, а запретнете ръкави и открийте точния майстор за нейната реализация! Направете безплатна заявка в MaistorPlus още сега и разгледайте офертите на най-добрите специалисти в бранша, като се запознаете и с оценки за тяхната работа от предишни клиенти!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта