Страхотно съвременно жилище, побрано в едва 28 кв.м.

Публикувано на 27/05/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 13 886 пъти

Много домакинства днес са изправени пред проблема с избора на обзавеждане за компактното жилище. Мястото все не достига, мебелите са твърде обемни, а ярките декоративни елементи правят помещенията претрупани и негостоприемни. Решенията на всички тези интериорни беди откриваме в един хармоничен дом, който се откроява с изключително функционално и стилно обзавеждане. Разгледайте го заедно с нас, а за ремонта на своето компактно жилище се доверете на опитни професионалисти!


Открити са оптимални решения за усвояване на пространството

Това забележително жилище е дело на специалистите от studioWOK и е разположено в Милано, Италия, като заема скромните едва 28 кв.м. Основната цел на създателите му е да направят компактното пространство уютно и наистина удобно за обитаване. Замисълът им е реализиран посредством функционални интериорни решения и интригуващи идеи, които освен че усвояват всеки милиметър от помещенията, спомагат и за хармоничното излъчване на дома.

Виж още: Сгъваем апартамент - функционален дом в 30 кв. м.


Кухнята се отличава с практичен дизайн и завидна функционалност

Входът към кухнята представлява своеобразна "ниша" в една от стените на общото помещение, което денем играе ролята на слънчев хол, а нощем се превръща в удобна спалня. От своя страна кухнята е решена изцяло в сини нюанси, чието сливане прави компактната стая по-просторна и приятна за обитаване. Тя разполага с удобен бял модул и множество стенни рафтове за подреждането на кухненски пособия и декорации.


Проблемът с липсата на място е решен с едно мултифункционално помещение

Както споменахме, жилището разполага с едно общо мултифункционално помещение, което нощем приема облика на комфортна спалня с две отделни легла, а денем се превръща в приветлива дневна с обособена зона за хранене. Това интериорно решение е постигнато чрез облицоването на стените с шперплат, който дава възможност за "скриване" на мебелите и сливане на зоните за сън в едно общо, по-просторно помещение.


Удобна спалня, вградена в стената - защо не?

В единия край на общото помещение откриваме вградено двойно легло, което през деня се "скрива" в стената. Тук впечатление прави осезаемото присъствие на белия цвят, който обхваща изцяло тавана и пода, както и част от стените. По този начин малката стая се уравновесява визуално, като изглежда по-хармонична и гостоприемна. От друга страна тук липсват масивни и ярки декорации, които допълнително биха отнели от усещането за простор.

Виж още: Как изглежда пищният дом на мечтите на Кейт Бланшет


Обзавеждането на банята подчертава нейния неповторим стил

Банята е "скрита" в друга ниша на общото помещение и се отличава с елегантен дизайн. Тя е твърде тясна за интегрирането на смели цветни съчетания и декорации, затова логично синият цвят доминира отчетливо в помещението. По този начин стените визуално се сливат с пода и тавана, а това създава усещане за повече отворено пространство. Белите елементи от своя страна символизират чистота и елегантност, които са в пълно съзвучие със стила на тази част от дома.


Дневната има семпъл, но хармоничен облик

В срещуположния край на стаята през деня леглото е преобразено в удобен диван, с помощта на който дизайнерите са оформили една наистина приветлива дневна. Тя разполага само с най-необходимото - холна масичка, ефектно осветление и няколко вградени рафта за поставяне на книги и декорации. Въпреки семплия си дизайн, дневната представлява очарователен завършек на цялостното излъчване на жилището. Тя е в непосредствена близост до зоната за хранене, която компенсира липсата на допълнителни кресла и фотьойли за настаняване на гости.


Скритите модули за съхранение на вещи са оптимално решение за модерен дом

"Скриването" на мебелите в стените е стъпка към решаването на проблема с липсата на достатъчно пространство, но все още остава въпросът - а къде да съхраняваме вещите си? Изпитано успешното решение откриваме отново втъкано в дизайна на стените, като тук те приютяват няколко функционални модула за съхранение на дрехи и пособия. И това, ако не е хитра идея, приложима във всеки компактен дом!

Виж още: Голямата кухня в малкия 46 квадратен апартамент


Общото помещение разполага с невероятен балкон

Това страхотно жилище разполага дори с удобна тераса, разкриваща невероятна гледка към Милано. Тя е отделена от основното помещение посредством стъклена преграда, която от своя страна позволява на естествената дневна светлина да изпълни жилището със свежест и добро настроение. Елементите от дърво в комбинация с множеството саксийни растения пък превръщат този дом в олицетворение на неподправената природна красота. Внесете желаната промяна и в своето жилище, като заявите проект безплатно в MaistorPlus! Опитни специалисти ще ви консултират за най-подходящите решения и идеи за вашия дом и бюджет!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта