Бели стени - как да ги съживим?

Публикувано на 04/11/2022 от Милена Галанова | Последна редакция на 04/11/2022 | Видяно 944 пъти

Белите стени в интериора и изцяло белият външен вид определено е на мода в момента. Това не е изненадващо, тъй като слой бяла боя може да бъде много силен елемент и да събуди всякакви емоции у хората. Всъщност бялото платно, което се явява стената може да бъде страхотно начало за едни наистина стилни декорации, а ето и някои предложения.


Бялата стена – перфектната библиотека и музей

Ако поставите бели рафтове на бяла стена – те ще се загубят, но ако наредите книгите си на тези рафтове – ВОАЛА. Ще си създадете библиотека, която няма да намери по-подходящо място в интериора ви от бялата стена. Книгите ще придадат достатъчно цвят и свежест поради различните ръбове на кориците. Същото важи за нареждането на скулптури или колекционерски фигури. Такъв тип предмети наредени на бели рафтове върху бели стени ще изглеждат като в музей. Така ще се отвори погледа на гостите ви именно към тези предмети, тъй като белия цвят ще ги накара да изпъкнат. Може да наредите фигурки от пътувания или някаква колекция, която сте събирали във времето – каквото и да е помнете,  че бялата стена ще го накара определено да бъде забелязано.


Отворете място чрез метода „бяло върху бяло“

Поради изчистената си естетика, белите стени могат да дадат повишено усещане за пространство и да направят стаята да изглежда по-голяма. Психологически бялото също представлява яснота, простота и фокус. С тази комбинация прави бялото идеалният избор за кабинет или домашен офис. Също така позиционирането на бял диван с цветни възглавнички ще създаде усещане за безкрайност в пространството и ще повлияе благоприятно на почивката ви в съответното помещение.


Независимо от стила

Индустриален или минималистичен – бялото отива на всичко. Ако вашите вкусове за интериорен дизайн обхващат индустриалния шик, тогава белите стени са перфектният аксесоар, който да запази фокуса върху елементите, които сте избрали за подсилване на интериора. Бялото в минималистичния дизайн е най-простия елемент, върху който да изградите целия стил. Използвайте стените като платно за елементите, които издават вашия вкус и избор на интериор.

Има много видове декорации, които целят да избегнат пустотата на бялата стена, но тя всъщност има голяма сила в интериорния дизайн, стига да бъда използвана и декорирана правилно.

В случай, че нямате подходяща идея как да оползотворите и съживите белите стени в дома си – обърнете се към специалистите на MaistorPlus. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
95 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
15 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
19 извършени проекта
Гошко Покриви
Покривни услуги, София
22 извършени проекта