Изберете най-подходящите отоплителни уреди за вашия дом с помощта на Mr.Bricolage

Публикувано на 27/09/2021 от Mariya Dimitrova | Последна редакция на 17/09/2023 | Видяно 4 060 пъти

Есента дойде, студовете наближават и е време да се погрижите за отоплението на дома. Вариантите са много и за да направите правилен избор, трябва да се съобразите с вашите нужди и изисквания, както и с характеристиките на различните уреди. Но специалистите на Mr. Bricolage са насреща, за да споделят своя опит и да ви помогнат. Може да разгледате техните предложения за отопление през студените месеци тук.


Отопление с електрически уреди

 

Отоплението с електричество е ефективно, бързо и чисто. На пръв поглед може да ви звучи доста скъпо, но последните модели отоплителни уреди на ток са енергоспестяващи и могат да затоплят добре с малък разход на електроенергия. 

Освен всичко останало, отоплителните електрически уреди се монтират лесно и могат да се използват както в нови, така и в стари жилища, дори без нужда от ремонти. Единственото, което трябва да направите, е да имате свободен контакт и достатъчно свободно място около уреда. 

Видовете електрически уреди са: мобилни и стенни конвектори, електрически камини, печки с вентилатор, маслени или лъчисти радиатори, печки за баня.

Изключително красиви и ефектни са електрическите камини, в които сякаш горят истински пламъци. Те дават възможност да се наслаждавате на уюта на огъня, без да имате нужда от газова инсталация или пренасяне и почистване на дърва и въглища. Обикновено се монтират на стената и изглеждат като реални вградени камини.


Отопление с камина

 

И тъй като сме на темата за камините, нека погледнем предимствата на истинските камини. Няма спор, че топлината от живия огън е различна, а гледката на пламъците е изключително уютна. Вариантите, сред които да избирате, са:

  • Камина с пелети – тя е икономична, екологична и лесна за обслужване. Коефициентът ѝ на полезно действие е цели 95%, зарежда се веднъж на 1 до 3 дни и се почиства за секунди. Сама се пали и угасва, за да поддържа предварително зададена температура.

  • Камина на твърдо гориво – тя иска повече обслужване, но само тук можете да наблюдавате красотата на истинския, жив огън. Ако има водна риза, към която да свържете радиатори, ще можете да отоплявате цялото жилище.

  • Горивна камера за вграждане – това са камери, които можете да вградите в стената и да добавите декоративна облицовка за още повече уют.

За да намерите най-подходящата камина за вашия дом, ви съветваме да се доверите на Mr.Bricolage


Отопление с пелети

 

Пелетите са екологично и икономично решение за отопление на целия дом. Те са в състояние да произведат 2 пъти повече топлина от дървата, по-лесни са за складиране (и заемат по-малко място), добиват се от възобновяеми източници и са неутрални по отношение на въглеродния диоксид (СО2). Освен всичко останало, не отделят черен дим, така че стъклените вратички остават винаги чисти, за да наблюдавате пламъците. 

В Mr.Bricolage предлагаме разнообразие от пелети: от иглолистна или широколистна дървесина, с различни класове влажност и пепелно съдържание.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
19 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
17 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта