Тенденции в интериорния дизайн, които ще бъдат демоде през 2024

Публикувано на 04/12/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 04/12/2023 | Видяно 2 538 пъти

Тенденциите в интериорния дизайн непрекъснато се развиват и това, което е модерно днес, може да се окаже остаряло утре. С наближаването на 2024 г. е време да се сбогуваме с някои дизайнерски елементи, които вече са имали своя момент под светлината на прожекторите. Приемането на промените е от решаващо значение за поддържането на свеж и стилен дом. В тази статия ще разгледаме три тенденции в интериорния дизайн, които се очаква да отшумят през 2024 г.


Доминантното розово

Ерата на доминиращото розово е към своя край. Този мек нюанс е основен елемент в интериорния дизайн, модата и дори в брандинга от няколко години. С навлизането в 2024 г. обаче розово вероятно ще отстъпи място на по-разнообразни и смели цветови палитри. Очаква се собствениците на жилища да търсят по-богати, по-изтънчени тонове, които придават дълбочина и характер на жилищните им пространства. Помислете за изследване на ювелирни тонове, дълбоко синьо или земни неутрални цветове, за да изпреварите кривата.


Индустриален минимализъм

Тенденцията на индустриалния минимализъм, характеризираща се с открити тухлени стени, метални акценти и строга, утилитарна естетика, е популярен избор за модерните домове. През 2024 г. обаче се очаква тази тенденция да отслабне, тъй като хората жадуват за по-топли и приветливи пространства. Собствениците на жилища вероятно ще се насочат към използването на естествени материали, като дърво и камък, за да създадат по-органична и комфортна атмосфера. Наслояването на текстури и включването на мека мебел може да помогне за постигането на баланс между минимализма и комфорта.


Прекалено съчетан декор

Отмина времето, когато всяка мебел и декор трябваше да си подхождат идеално. Тенденцията за прекалено съчетани интериори е в упадък, тъй като хората възприемат по-еклектичен и индивидуален подход към декорацията. През 2024 г. се очаква собствениците на жилища да смесват и съчетават различни стилове, текстури и епохи, за да създадат пространство, което отразява тяхната уникална индивидуалност. Експериментирайте с комбинирането на винтидж и съвременни елементи или съчетайте различни стилове в дизайна, за да добавите визуален интерес и дълбочина в дома си.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта