Драскана мазилка - цени

Публикувано на 29/10/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 13/10/2016 | Видяно 104 602 пъти

В повечето домакинства се наблюдава все по-голям интерес към драсканата мазилка, особено в последните години. Това е така, защото тя представлява едно добро защитно покритие и придава красив вид на стените. Обикновено е най-предпочитана за фасадно покритие, тъй като е груба за вътрешен интериор.

Ще ви запознаем с някои от особеностите на този вид измазване, включително и най-актуалната информация относно разходите за материали и труд, които трябва да предвидите. Тъй като има някои важни фактори, които влияят както на резултатите, така и на направените разходи, ви съветваме внимателно да прочетете следващата информация и да се свържете със специалисти, които да ви помогнат за осъществяването на ремонта.


Какво представлява драсканата мазилка

Драсканата мазилка е специална защитно-декоративна мазилка, която се полага чрез "провлачващи" движения. Служи за изолация и предпазва от вода и други неблагоприятни външни условия.

Съществуват различни видове мазилки, сред които - минерални, акрилни, силикатни и силиконови, които са най-подходящи за външно измазване. Мозаечни или смесени (хибридни) са неустойчиви на променливи климатични условия и се нарушават при дъжд. В зависимост от избрания материал и неговата плътност, мазилката може да бъде едра и с дебело покритие или с дребни гранули, нанесена в тънък слой.

Виж още: Изолация - цени


Процесът на полагане

Първата стъпка от процеса е грундирането.

Целта е да се нанесе подготвителен и устойчив слой с минерални частици, който да подобри сцеплението с драсканата мазилка и да осигури грапава повърхност. Важно е цветът на грунда да е максимално най-близък до този на мазилката, за да се избегне появата на петна.

Следващата стъпка е нанасянето на "надраскания" слой.

Това се извършва задължително при подходяща температура - от 5 до 25, максимум 30 градуса. Слоят се полага чрез разнообразни движения на ръката в различни посоки, в зависимост от желания ефект. Обикновено, при измазване на външни стени, за предпочитане е използването на силиконова мазилка, тъй като се нанася добре върху всякакви основи и има висока устойчивост.

Виж още: Саниране - цени


Разходи за материали и труд

Грундиращата боя обикновено струва между 8 и 25 лв. за килограм и от 1 до 10 лв. на квадратен метър за труд.

Цените за драскана мазилка, обикновено варират между 6 и 14 лв. за квадратен метър. В зависимост от защитните свойства и плътността на мазилката, цената би могла да бъде по-ниска или по-висока. Нанасянето на това покритие ще ви струва средно около 5 до 15 лв. на квадрат.

Изключително важно е да се подходи внимателно при избора на материали, както и на екип, за да си спестите повторен ремонт в близкото бъдеще. Ако изпитвате колебания, заявете проект в MaistorPlus. Услугата е напълно безплатна, а само в рамките на 24 часа ще получите оферти от най-добрите специалисти в областта. Разгледайте техните предложения, профили и оценки от клиенти и вземете едно добре информирано решение.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Магнит С ЕООД
Боядисване и декорация, София
58 извършени проекта
Ремонти
ВиК Услуги, София
175 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта