Иновативните лепила за плочки

Публикувано на 10/08/2020 от Елизабета Костова | Последна редакция на 26/10/2020 | Видяно 8 730 пъти

Adesilex P7 е висококачествено лепило на циментова основа без вертикално приплъзване за керамични плочки и гранитогрес.  Състои се от цимент, фини пълнители, синтетични смоли и специални добавки, разработен в Лабораториите за проучвания и развитие на MAPEI. Плочките могат да се лепят отгоре надолу, без да е необходимо използването на допълнителни закрепвания.

Adesilex P7 може да се полага върху вертикални повърхности без приплъзване. Отлично залепва към всички материали, които обикновено се използват в строителството. Втвърдява се с минимално свиване. Подходящо е за лепене на открито и на закрито, както и за точково лепене на топлоизолационен материал.


Adesilex P9

Adesilex P9 е още един иновативен продукт за лепене на керамични плочки от широката гама на Mapei. Също на циментова основа, без вертикално приплъзване и с удължено отворено време от 30 минути и трайност след смесване в продължение на 4 часа.

Подходящо е за лепене на всякакъв вид керамични плочки и мозайки по подове и стени, във вътрешни помещения и на открито върху традиционни стени с мазилки на циментова основа, замазки на циментова основа, анхидритни замазки и гипсови мазилки (грундирани предварително), боядисани вътрешни стени, само ако боята е в добро състояние, съществуващи подове с мозайка или мрамор ( след предварително грундиране и максимален размер на плочките 900 см2), добре втвърдени бетонни конструкции. Може да се използва за лепене на керамични плочки в плувни басейни и резервоари (максимален размер на плочките 300 см2 и здрави основи). Предлага се в два цвята – сив и бял.

Нанася се с назъбена маламашка No 4, 5 или 6.  Adesilex P9 подобно на Adesilex P7 може да се полага върху вертикални повърхности без приплъзване дори и при използване на тежки плочи. Но каква е разликата между двете? Adesilex P9 позволява лепене на плочки директно върху съществуващи покрития с плочки до 900 см2, както и лепене на малки по размер плочки в плувни басейни и резервоари с вода.


Има още едно специално лепило и това е Keraflex MAXIS1.

Keraflex MAXIS1 e деформируемо лепило на циментова основа без вертикално приплъзване и удължено отворено време за керамични плочки и материали от камък. Особено подходящо е за полагане на големи по размер гранитогресни и каменни плочки (дебелина на слоя лепило от 3 до 15 мм). Може да се полага върху интериорни стени от пенобетонни тухли, гипсокартон, подови отоплителни системи, боядисани интериорни стени (при условие, че боята е в отлично състояние), съществуващи мраморни покрития, подова мозайка и керамични подове, основи, които са хидроизолирани с Mapelastic, Mapelastic Smart, Mapelastic AquaDefense, Monolastic, Monolastic Ultra или Mapegum WPS и върху достатъчно твърди бетонни конструкции. Особено е подходящ за полагане върху подове, подложени на интензивно движение и натоварване. Неговата трайност след смесване е повече от 4 часа.

За разлика от Adesilex P7 и Adesilex P9, Keraflex Maxi S1 може да се полага върху неравни повърхности, като не е необходимо предварително изравняване на основата.  Това е подходящото лепило за полагане на широкоформатни плочки. Keraflex MAXIS1, е деформируемо, с клас S1 спрямо нормата EN 12 004, и разработено по иновативната технология на Mapei Low Dust. Благодарение на нея се отделя по-малко прах по време на смесване, който попада в дихателните пътища и оттам в белите дробове. Това е щадящ здравето продукт.

Висококачествени продукти вече над 80 години!

Повече от 80 години, Мапеи предлага висококачествени продукти, тясна специализация в областта на строителните решения и научноизследователска дейност, която активно се развива и до днес. Освен с качеството и характеристиките си, нашите продукти са актуални и по отношение на визия и дизайн. Лепилата и фугиращите продукти са класифицирани съгласно стандартите EN12004 и EN13888. Продуктите за лепене на материали от керамика и камък на Mapei отговарят на изискванията за екологична устойчивост.

За още продукти за материали от керамика и камък от широката продуктова гама на Mapei, прочетете тук.

За повече информация относно продуктовата гама на Mapei, може да посетите нашия сайт www.mapei.bg или Facebook страницата ни.

 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Начо Цветков
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Цветков
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта