Подови настилки, които са подходящи за малка баня

Публикувано на 20/09/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 20/09/2023 | Видяно 4 651 пъти

Когато пространството в банята ви е ограничено, е време да проявите творчество. Можете да смените подовата настилка, за да увеличите стиловия потенциал и потока в зоната. Продължете да използвате един и същи вид плочки от пода до тавана, което помага за визуалното разширяване на пространството. Можете също така да премахнете бордюра от душа и да използвате едни и същи плочки по целия основен под и душа, за да направите нещата по-просторни. Цветът, размерът и материалът на избраната подова настилка бързо повишават стойността на дома ви и ще ви накарат да забравите, че някога сте имали тясна баня.


Керамични плочки

Качествените керамични плочки, които се предлагат в шарени стилове, плътни цветове и геометрични форми, могат да бъдат добър вариант за малка баня. Изберете плочки, които имат висок клас и много визуална привлекателност, без да са толкова скъпи, колкото мрамора. Керамичните плочки са основен елемент в баните, защото изглеждат невероятно, предлагат се в различни форми и цветове и издържат десетилетия.

Керамичните плочки не влошават качеството си поради движението на краката, мокренето или износването, както другите видове плочки, и са лесни за поддръжка. Използвайте керамични плочки, за да направите сложна мозайка, или монтирайте големи плочки, за да направите малката баня по-голяма.


Коркова плочка

Помислете дали да не поставите коркови плочки, изработени от кората на дъбови дървета, за подовата настилка на малката си баня. Коркът е желана форма на подова настилка, тъй като е екологичен, хипоалергенен и е устойчив на мухъл и плесен. За разлика от традиционните подови настилки от керамика, порцелан или естествен камък, които могат да бъдат студени под краката, коркът има топлинни свойства и е мек и порест. Няма нужда да се притеснявате за влажна малка баня, когато инсталирате елегантни шестоъгълни коркови плочки или такива, които приличат на дървен под.


Плочки от естествен камък

Красив, класически и издръжлив вариант. В плочките от естествен камък има нещо неповторимо. Инсталирането на плочки от естествен камък в банята придава на дома по-внушително присъствие, увеличава стойността на имота и обикновено е скъпа инвестиция. Благодарение на напредъка в технологиите е по-лесно да се намери уплътнител за плочки от естествен камък, който да запази материала срещу повреди от вода, износване и петна. Естественият камък се предлага в редица красиви цветове и стилове и е много издръжлив. Можете да обзаведете по-малка баня със скъпи каменни плочки и да създадете илюзия за простор, като монтирате и по-големи плочки.

Ако планирате ремонт на баня и имате нужда от помощ, свържете се с някой от нашите специалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта