Защо да изберете керамика за вашия скатен покрив

Публикувано на 27/04/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 07/07/2016 | Видяно 5 003 пъти

Всеки архитект или строителен предприемач разполага с разнообразие от възможности, чрез които да придаде атрактивен външен вид и функционалност на една къща. Сред тях безспорно се нарежда решението за изграждане на скатен покрив. Той не само може да осигури отличен естетичен завършек на дома, но и впечатлява с устойчивост и икономичност при всякакви климатични условия. А когато избраният материал за керемидите е керамика, която се допълва от цялостни системни решения за покрива, имаме гаранция за комфорт и сигурност.


Какви са предимствата на керамичния скатен покрив?

Богатият асортимент от продукти и системен подход, предлагани от Тондах, осигуряват всеки отделен компонент, необходим за изграждането на дълговечен скатен покрив. Защо да се спрем на керамични керемиди и аксесоари, с които да изградим нашия скатен покрив? Ето и някои от основните им предимства:

  • Бързо оттичане при обилни пролетни валежи, заради наклона. Спестявате си сериозни разходи за ремонт, предизвикани от течове.

  • В топъл и студен сезон микроклиматът за обитателите на дом със скатен покрив е отличен. Причината е във вентилацията между дъсчената обшивка и керемидите, чрез която натрупалата се влага в подпокривното пространство се отвежда навън.

  • Скатният покрив позволява преустройство на подпокривното пространство в жилищно, което се постига лесно в комбинация с удачно подбрани вътрешна обшивка и топлоизолация.

  • Стабилният покрив е важен, ако идващата зима ни изненада с повече сняг. Свличането на снежни маси се предотвратява с поставянето на системи за снегозадържане, а добре изчисленият наклон на скатния покрив позволява равномерно разпределение на тежестта на снежната покривка.

  • Къща със скатен покрив има с до 3 % по-малка ограждаща конструкция, сравнена с къща с плосък покрив, при еднаква жилищна площ. Това редуцира разходите за отопление, поради факта, че контактната повърхност със студения въздух навън е по-малка.

Бързо оттичане при обилни пролетни валежи, заради наклона. Спестявате си сериозни разходи за ремонт, предизвикани от течове.

В топъл и студен сезон микроклиматът за обитателите на дом със скатен покрив е отличен. Причината е във вентилацията между дъсчената обшивка и керемидите, чрез която натрупалата се влага в подпокривното пространство се отвежда навън.

Скатният покрив позволява преустройство на подпокривното пространство в жилищно, което се постига лесно в комбинация с удачно подбрани вътрешна обшивка и топлоизолация.

Стабилният покрив е важен, ако идващата зима ни изненада с повече сняг. Свличането на снежни маси се предотвратява с поставянето на системи за снегозадържане, а добре изчисленият наклон на скатния покрив позволява равномерно разпределение на тежестта на снежната покривка.

Къща със скатен покрив има с до 3 % по-малка ограждаща конструкция, сравнена с къща с плосък покрив, при еднаква жилищна площ. Това редуцира разходите за отопление, поради факта, че контактната повърхност със студения въздух навън е по-малка.


Кое прави керамичните керемиди толкова добри?

Керамичните керемиди допринасят за терморегулацията в жилището и се отличават с устойчивост и здравина. Достатъчно надеждни са дори и по време на градушка, затова изборът им гарантира запазването на целостта на скатния ви покрив, а оптималното им фиксиране към конструкцията не позволява разместването им при силните есенни бури.

Керамичните керемиди имат впечатляващ експлоатационен срок, който надхвърля 100 години, минимални разходи и липса на нужда от поддръжка, заради дългия живот на различните елементи в цялостната покривна система. Когато вали дъжд, керемидите се самопочистват, а подмяната им, при нужда от такава, е бърза и лесна. Научете още за предимствата на скатния покрив и керамичните керемиди тук.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта