Големи идеи за малки пространства

Публикувано на 09/07/2020 от Биляна Нинова | Последна редакция на 09/07/2020 | Видяно 7 238 пъти

Малките пространства могат да бъдат вдъхновение и благословия в дизайна. Странните чупки, нестандартните места често се превръщат в катализатор за промяна, източник на вдъхновение и желание да бъдат оползотворени.

От една страна те могат да ви стимулират да изчистите и подаредите бъркотията, а от друга – да измислите дизайнерско решение, за което никога преди това дори не сте си и помисляли. От малки дневни и трапезарии до малки спални, бани, кухни или детски стаи, дори места за съхранение на вещи – ние сме тук, за да ви вдъхновим, да ви предложим да се възползвате от услугите на сръчни майстори и вашето малко пространство да се превърне от проблем във великолепно дизайнерско решение. 


Малка кухня или трапезария

Ако не разполагате с достатъчно място в кухнята, направете няколко промени така, че тя да стане максимално функционална.

  • Едно от най-добрите решения е да оптимизирате шкафовете. Вместо такива с врати и рафтове, създайте дизайн или заложете на такива с плъзгащ се механизъм. Те заемата много по-малко пространство и имат по-голяма вместимост.
  • Друга великолепна идея за тясната кухня е, вместо да купувате допълнителни столове, да изградите красива пейка в единия от ъглите и да сложите масата пред нея. По този начин едновременно да разполагате с място за сядане и ще спестите пространство.
  • Сгъваемата маса също е чудесен избор, когато става дума за малка кухня или трапезария.
  • А с добре подбрани произведения на изкуството или декорации ще направите помещението елегантно, приветливо и уникално. 

Вижте още: Разтегателна маса – практични съвети за нейния избор


Детска стая на тавана

Децата ви вече са пораснали и имат нужда от повече пространство или отделни стаи? Но в жилището ви няма достатъчно място? Разполагате обаче с един хубав таван? Направете му пълно преобразяване и създайте мечтаната стая за вашите малчугани.

  • Не просто ще им осигурите собствено място, но и ще стимулирате въображението им –скосените тавани и ниските пространства могат да бъдат използвани по всевъзможни начини – ниски мебели, рафтове или скривалища, дайте им възможност да участват процеса и да изберат сами темата и дизайна на стаята си. По този начин ще превърнете не просто малкото помещение в красива стая, но и ремонта – в забавно семейно занимание. 
  • Възползвайте се от всяко ъгълче – поръчайте мебелите така, че да пасват идеално в помещението, разчупете пространството, изберете свежи цветове и търсете вдъхновение във всяко кътче.


Малка спалня

Когато говорим за малки пространства няма как да не свържем идеите си със така популярния напоследък скандинавски стил. 

  • Ако разполагате с високи тавани можете да поставите единично двуетажно легло, под което да оформите кът за работа, гардероб или диван за почивка. Това ще ви спести място, ще раздвижи интериора и оптимизира дома ви.
  • За да създадете допълнително място за съхранение на вещи – инвестирайте в легло с повдигащ се механизъм или големи чекмеджета. Уверете се, че имате достатъчно разстояние, така че спокойно да можете да ги ползвате и съберете там неща, които са ви нужни по-рядко или в зависимост от сезона.
  • Възползвайте се от височината на таваните – поръчайте мебели, които идеално да пасват на вашите нужди и спецификите на помещението и се заложете на удобството, което високите етажерки и рафтове предоставят за съхранение на книги, завивки, дрехи и други.
  • Не пропускайте и дребните детайли – цветните акценти, красивата декорация и личния почерк са онези малки неща, които превръщат жилището в дом.


Недостатъци или уникални възможности - вие решавате

Всяко пространство може да бъде използвано с подходящия дизайн и мебели, които му подхождат. Цветовете също са изключително важни – бъдете смели и изберете свежа кобнинация, която ще внесе разчупен вид в помещението ви, ще го направи интересно интериорно решение, оригинално и вълнуващо.

Не позволявайте на ограничената квадратура да диктува правилата. Бъдете смел магьосник, който трансформира по уникален начин всяка част от дома. Дизайна на дома е изцяло във ваши ръце!

В случай че не може да се справите сами с ограниченото пространство и ви е трудно да го превърнете в уютно място, то не се ядосвайте - винаги може да потърсите специалистите, регистриран при нас. Изпратете още сега напълно безплатна заявка за проект, без задължително обвързване. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете, тази, която ви допада най-много.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта