Малкото жилище е голяма работа

Публикувано на 20/06/2017 от Мария Илиева | Последна редакция на 20/06/2017 | Видяно 22 846 пъти

Представеният дом е малък, но абсолютно достатъчен. Приютил е в себе си всичко необходимо за един щастлив живот на млада двойка, които имат тази наследена собственост от баба си. Цялото им богатство се е събрало само в 20 квадратни метра, които са истинско предизвикателство за това как да се разпределят функциите по-най удачния начин, практично и осмислено. Грешки не бива да се допускат, защото и най-малката ще превърне в неудобно и мъчително място този прелестен апартамент. Ако намирате трудност в подреждането на пространствата, можете да се обърнете към доказали се интериорни дизайнери и архитекти.


Дневна и кухня в едно

В едно общо пространство дизайнерите са събрали кухня, дневен кът с мека мебел и масичка за хранене, която съвсем уместно е ниска и служи и за холна масичка. Основният използван цвят е бял - неутрален и създаващ пространство, а тук нищо друго не е необходимо повече от пространството. Акцентите са единствено в естественото меко въздействие на дървото, черно за контраст в някои детайли от обзавеждането и аксесоари. Тук таме по някой цвят, който седи толкова на място! А спокойствието е сигурно в този дом, където Дарт Вейдър бди от картина на стената за това “Силата да бъде с нас”. Насладете се на последващото описание на всяка зона.


Кухня в студио от 20 квадрата

Кухнята е разположена в линия, съдържа всичко необходимо и е достатъчно голяма да служи за приготвяне на прекрасни ястия. Съвременните механизми позволяват на кухнята да събере в себе си всичко необходимо, като всеки сантиметър е осмислен подобаващо, така че в нея да има нужното, но и да няма излишно. Минималистичен дизайн на корпусната мебел - като гладка бяла стена, разделена от функционалното разпределение на шкафовете. Акцентът в кухнята е единствено тънкото чело на дървесната рамка, ограждаща функционалната част на кухнята. Отново и тук белият цвят е избран, за да "изчезва" мебелта и да се образува визуално пространство. И така от малка, тя се превръща в истински голяма и удобна кухня - царството на всяка домакиня.


Спалня, вградена в стената

Ако направим аналогия с твърдението, че времето е най-ценно, то в малкото жилище може спокойно да кажем, че мястото е по-ценно и от времето. Когато не разполагаме с достатъчно пространство, се налага да се измислят хитри решения. Една такава остроумна идея, приложена тук, може да послужи за пример и на вас. Спалнята е истинска изненада, която буквално "пада" пред очите ни, за да ни предразположи към покой и отмора. През деня, когато искаме пространството да бъде широко като в истинска дневна, тя се вдига нагоре и прилепва към стената, посредством специален механизъм, и се маскира като част от корпусната дневна мебел.


Банята в малкото жилище

Дизайнерът на това малко жилище не изневерява на стила и умело го прилага и в приятното санитарно помещение. То е съвсем миниатюрно, но отново, както всичко останало, е съвсем достатъчно. Има мивка, тоалетна, душ, даже и артистична композиция на стената. Цветовете са подбрани аналогично, както в цялото жилище - ахроматичните бяло и черно, естественото дърво и акцент в червено. Безспорно ще запомним закачливата червена жица на осветителното тяло. Когато всичко е бяло, дори само това е достатъчно, за да придаде отличаваща индивидуалност.

Ако искате и в собствения си дом да живеете просторно, удобно и оригинално, доверете се на проектантите, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект напълно безплатно и получете различни оферти само в рамките на 24 ч.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
14 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
43 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
12 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
18 извършени проекта