2 оставени мнения от 3 извършени проекти
3.00 от 5

Това са мнения от потребилите на платформата "MaistorPlus", публикували заявка в сайта и избрали изпълнителя през нашата система.

преди 117 месеца за гипсо картон и лепене на плочки | Севлиево

“Фирмата която наех Виктор КММ си изпълниха задълженията към мен изключително добре.Перфектна работа,прекрасно отношение и всичко в обещаното време!Препоръчвам на всеки Виктор КММ и благодаря за оказаното съдействие!Нека има все повече такива хора като тях!”

преди 117 месеца за Вътрешна изолация с каменна вата, шпакловка, демонтаж, подзиждане и обръщане на дограма | Дряново

“Божидар ми направи отлично впечатление по време на огледа - интелигентен и сладкодумен човек, но защо не останах доволен?
Плюсове:
- Работят бързо, автономни са, не искат авансово плащане

Минуси:
- Бързат, тоест работата видимо се претупва. Резултата е очевиден в шпакловката. Затруднява се и работата на ел техника ми тъй като са автономни и сами решават как да постъпят с кабелите като единия силнотоков затвориха в кутията на тавана, другия го изкараха наедно със слаботоковия за озвучаването на стената..
- Беше използвана минерална вата, въпреки че настоявах за каменна. Жена ми е видяла какво е било натъпкано преди да затворят картона.
- Казаха, че замазката на пода ще оставим за накрая, като товага ще обсъдим вариантите и цената. Впоследствие се оказа, че ако искам да е нивелиран пода е трябвало да се направи в началото, едва ли не вината е моя и тн и се предложи компромисен вариант.
- Прозорците не бяха обърнати и от външна страна
- Преди смяна на дограмата беше необходимо подзиждане за да се вдигне нивото от пода с 10-12 см. Подзиждането беше извършено с итонг веднага след махане на дограмата изключително пестеливо и грубо, та сега като бутна старата мазилка и парчета които натъпкаха във фугата между итонга и стената тя се троши и рони. Така и не запечатаха итонга първо защото не стигали до края (80 см е разстоянието от рамката на прозореца до края на дограмата), после причината беше, че са го планирали да стане като се направи ремонта на терасата който преди това казах, че на този етап няма да правя.
- светлите отвори за вратите останаха неизмазани, въпреки че помолих за това, въпреки че изрично обясних, че единия е в съседство с коминно тяло и заради пукнатини излиза пушек от там. Разбрахме се да се използват и термоустойчиви мазилки/материали за обличането на другия комин... Нали се сещате, такива не са използвани.
- Относно шпакловането - където има гипскартон е като минат с разреден латекс придружено от множество деруги. На много други места си личи груба и бърза работа. Не е шкурено, не е и финосвано цялостно...джаста праста. Разбира се има и гладки участъци когато или е работил друг човек, или човека не е бързал.
- Работило се е само в часовете следобед, които са за почивка - по 2-3 часа дневно. Въпреки отправените молби и забележки от живущите във входа и въпреки молбата от наша страна това да се избегне - категорично нямало друг начин, но това не ни беше известно в началото както мн други неща.
- След забележката относно стените, Божидар ми обясни че шлайфането и финосването на стените са работа на бояджията и ми направи оферта за боядисване. Обясни ми също така, че бояджията ще китосва между ръцете боя (да помолих го да повтори)! За мен това звучеше като изнудване - оставаме недовършена работа която да довършим ако платиш още нещо.
- Не склониха да оправят нищо относно отправените ми забележки, само обясняваха, че те работят по този начин и имат много клиенти, което означава, че клиентите са доволни.

Къде сбърках:
1. Нямам опит с подобни дейности
2. Бях в чужбина по време на целия ремонт, нямах пряко наблюдение над работата
3. Когато отидох да видя свършената работа бях неподготвен и не знаех какво да очаквам защото имах доверие на Божидар и му платих на момента. Проблемите разбрах след това... станах за смях на майсторите които идваха на оглед след това:)
4. Не настоявах за подробен договор, не познавах подробно процесите на изпълнение на всяка една дейност. Трябваше да ги опиша, също така материалите, технологията и тн... но дали щеше да излезе нещо.
5. Предоверих се с две думи на изпълнителя
Ето и разбивка на офертата едно към едно:
Дейности
1 Подзиждане на прозорци 76лв (5лм)

2 Мазилка 17.5м2 15лв 262.5лв

3 Шпакловка 134м2 7.5лв. 1005лв (тея 134 квадрата колкото и да смятах не можах да ги докарам... а как станаха с 13 повече в офертата за боядисване е пълна мистерия)

4 Обръшане на прозорци 23.5лм 12лв 282лв (оказа се, че не трябвало от вън да се подмазва. Ако искам и отвън, трябвало да е 23.5 линейни метра х2. Хаха. Викам човека, който ми слага дограмата ми обясни, че 10-12 лева е обръщането на прозорците отвътре и отвън, като трябва поне един пръст да се застъпи дограмата отвън и да се покрие пяната. Отговор: Кой бе, аз го познавам тоя, нали сме работили на едни и същи обекти :o)

5 Гипсокартон кутия 11лм 18лв 198лв

6 Гипсокартон стени с вата 13м2 26лв 338лв

Сума 2161.5лв

Ъпдейт: Старата мазилка се надигна и шпакловката на тавана се напука. След разговор със собственика на фирма Виктор КММ - Божидар Атанасов на въпроса ми дали ще поеме ангажимент относно рекламацията за некачествената работа, като отговор получих отново само обяснения.”

Виж снимки