55 идеи и вдъхновения за арт баня

Умело изпълнената арт баня е сред доказано успешните начини да заявим индивидуалния си почерк. В случай че сте готови на подобна интериорна крачка, на първо време можете да почерпите смелост и вдъхновение от вече реализирани творчески идеи за хигиенния кът в дома. Ще намерите отлично подбрана колекция от снимки на белязани с артистизъм бани в сайта на MaistorPlus, представящи оригинални дизайнерски игри с цветове, форми и материи. Тук ви очакват и талантливи вътрешни архитекти, способни да осъществят плановете ви за една артистично издържана баня. Заявете напълно безплатно проекта си към тях, разгледайте офертите, които ще получите и изберете най-привличащата ви сред тях!

Арт
Полилеи?! Защо не?

Полилеи?! Защо не?


Полилейът трябва да си пасва с всичко останало, което имате в банята си, да допълва цялостната визия.

Малки арт-акценти с мозайка

Малки арт-акценти с мозай...


Ако не сте от най-смелите любители на мозайката, но все пак ви се струва красива и искате да използвате тази технология, бихте могли да я приложите чр...

Рисунки в пиксели

Рисунки в пиксели


Ето как тази технология може да се превърне в истинско изкуство, което този път излиза от рамките на картините.

Можете да експериментирате с дизайна на мебелите и аксесоарите

Можете да експериментират...


Добавете красиви рустик детайли към облика на банята, за да я направите по-топла и уютна. За целта заложете на масивен шкаф от дърво или пък просто по...

Дървените акценти ще внесат топлина и уют в интериора

Дървените акценти ще внес...


Елементите от дърво със сигурност ще приобщят банята към останалата част от интериора, като я направят по-гостоприемна и топла!

Идеално решение за малки пространства

Идеално решение за малки ...


Дори и помещението да е малко, розовото е способно да отвори пространството и да внесе усещане за простор и чистота.

Розовото не е само за момичета, синьото не е само за момчета

Розовото не е само за мом...


Истинските мъже имат розови бани, дори и да живеят сами. Или поне би им се искало, ако не се тревожеха от мнението на гостите си.

Често пренебрегваме малките детайли

Често пренебрегваме малки...


Поставете в банята саксийно растение и се убедете сами, че понякога ключът към постигането на хармоничен дизайн е скрит в дребните детайли.

Страхотна вана с джакузи

Страхотна вана с джакузи


В средата на банята е разположена уникално красива вана с джакузи, в която уморените домакини могат да релаксират.

Успокояващо съчетание от топли кафяви оттенъци и интересни орнаменти

Успокояващо съчетание от ...


Топлите кафяви оттенъци имат успокояващо и отпускащо въздействие, затова са изключително подходящ избор за банята.

Заигравка с въображението

Заигравка с въображението...


Време е сами да открехнете вратата и да освободите въображението си - все пак това ще е вашата баня, направете я както на вас ви харесва!

Свежи и артистични идеи за преобразяване на малката баня

Свежи и артистични идеи з...


Представяме ви няколко креативни комбинации, които ще ви вдъхновят да преобразите и своята баня!

Компактна, но атрактивна баня с тоалетна

Компактна, но атрактивна ...


Баня и тоалетна с ефектни детайли.

Какво превръща една баня в арт пространство?

За да можете смело да заявите, че сте горд собственик на арт баня, в нея е препоръчително да присъства някаква форма на изкуство. Можете да заложите на по-живописно представяне на цветовете, посредством цели картини, изрисувани върху плочките на стените и пода. Ако стилът ви е по-сдържан, удачно решение са по-семплите геометрични форми. При всички положения е важно да заявите своя индивидуален почерк. Нека вашата артистично ориентирана баня разкрива творческата ви душевност. Сами избирате дали тя да е изразена визуално с добре охарактеризиращи ви цветови комбинации и декорации или ще провокира сетивата с аромати и подходяща мелодия.

Как успешно да оформите своята арт баня?

Където и да искаме да внедрим изкуството, за да се появи то на бял свят, ни е нужно вдъхновение. Обърнете се за помощ към въображението си, към вътрешните си усещания. Помислете си с какво вие свързвате идеята за артистичност. Това ще ви помогне максимално достоверно да си представите своята арт баня. Вижте я в съзнанието с като бяло платно, върху което ще рисувате.

Уточнете цветовите решения, как ще комбинирате нюансите. Може би във вас дреме художник, готов да развихри таланта си мащабно по стените, а защо не и по тавана. Напълно разрешено ви е да заложите на по-нестандартен дизайн и за санитарията, който може да е изразен както цветово, така и чрез формите. Внимавайте само да спазите изискванията за добър баланс и да не се получи пренасищане с пъстрота. В случай че предпочитате по-артистични завеси например, добре е те да се открояват върху стени с изчистен, неутрален фон.

Без какво не може една арт баня?

В момента, в който сте решили, че ще оформяте арт баня в дома си, вече сте се съгласили, че тя ще бъде различна. Това не означава да я лишавате от необходимите за хигиенното помещение елементи. Макар и да е арт, вашата баня по никакъв начин не бива да губи от функционалността си. Освен ако не планирате да я превръщате в домашен музеен експонат, тя все още следва да е мястото, където можете да се погрижите за хигиената и красотата си. Разликата е, че обстановката, в която извършвате тези ежедневни процедури, или цялостно наподобява произведение на изкуството, или в интериора ѝ присъстват арт акценти.

Ако въображението ви има нужда от допълнителен стимул за сбъдването на една интересна арт баня, разгледайте специалната ни галерия. И не забравяйте, че в MaistorPlus можете бързо и лесно да откриете препоръчани изпълнители, както за проектиране на баня, така и за ремонт на баня. Направете безплатна заявка, разгледайте и сравнете оферти, и изберете най-добрия професионалист!

Избери от над 5200 майстори и фирми за твоя ремонт
И вземи ваучер за пазаруване в